Son günlerde basın yayın organlarında sıkça çıkan CHP ile ilgili haberler nedeniyle il başkanı olarak basını doğru bilgilendirme zarureti doğmuştur.  22.08.2014 Cuma günü parti binamızda kurultay delegeleri ve ilçe başkanları ile yapılan toplantıda konuşulduğu iddia edilen bütün konulara bu vesile ile açıklık getirmek istiyorum.

5.6 Eylül tarihlerinde yapılacak 18. Olağanüstü Kurultay nedeni ile 12 Zonguldak il kurultay delegesini ve ilçe başkanı arkadaşlarımız fikirlerini almak ve kurultayda izlenecek yol haritasını belirlemek üzere toplantıya davet edildi.

Ancak, Milletvekillerimiz Sayın Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Sayın Ali İhsan Köktürk’ün Saltukova ve Karapınar Belediyelerine Kardeş Belediye yapılan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’yla önceden planlanan ziyaret programları nedeniyle İstanbul’da olmaları sonucu bu toplantıya katılma olanakları olamadı. Toplantıya Milletvekillerimizle birlikte 12 olan Kurultay delegesinden 8’i katılabildi. Toplantı:Halil Furat, Halil Posbıyık, Hayrettin Kartal, Umut Başoğlu, Tarık Coşkun, Zeki Kılıçaslan, Necla Karademir, Münevver Kalfa ve İlçe Başkanları, Hüseyin Tosun, Cem Oktay, Cemal Şahin, Yaşar Bükrü ile delege olmayan, Muslu Belediye Başkanı SabahattinAdıyaman’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda genel başkanlık değerlendirmesinin yanı sıra, gelen genelge gereği tüzük kurultayının da yapılacağını bu nedenle sırasıyla söz alan arkadaşların tüzük değişiklikleriyle ilgili istek ve taleplerini de bildirmelerini istedim.

Genel başkanlık ve tüzük değişiklikleri değerlendirmesi yapılmadan, bazı arkadaşların dar bir gurup ile önceden planladıkları ortaya çıkan ve Kurultay delegesi olmayan biri tarafından önerilerek tüzük kurultayına gidecek temsilcinin hemen toplantıya başlar başlamaz seçilmesi yönündeki talepleri bende şüpheye neden oldu.

Ayrıca, Saltukova ve Karapınar Belediye Başkanlarımıza hizmet alabilmek  için toplantıya katılamayan Değerli Milletvekillerimiz Sayın Haberal ve Sayın Köktürk’ün yokluğunda Tüzük Komisyonu için seçim yapılmasını isteyen kurultay delegesi olmayan malum kişinin bazı kurultay delegelerinden de destek alabilmek için Parti Meclisi adayı konusunu da ortaya atmaları ve bu konuda isim kullanarak bu kurultay delegelerini yanlarına çekme çabaları her türlü etik anlayışının dışında bir davranış olarak gündeme getirildi…

“İl başkanı veya kendi gitmez iseisminibelirleyeceği bir kurultay delegesini tespit ederek gönderir” diye açıkça belirtilen tüzük maddesine rağmen, önceden bazı kurultay delegesi arkadaşları arayarak bu olayı tasarladıkları belli oluncabuoldu bittiyi kabul etmemin mümkün olamayacağını, böyle bir ayak oyunu kabul edemeyeceğimi ifade eden bir konuşma yaparak, tüzük kurultayı Zonguldak temsilciliği için kendi ismimi yazarak tüzük kurultayına gideceğimi ifade ettim.

Toplantı gündeminde seçim maddesi diye bir madde yoktur. Ayrıca 12 Kurultay delegesinin bulunduğu bir kurulda karar alabilmek için asgari salt çoğunluk olan 7 kurultay delegesinin iradesi ve kararlılığı gerekir. Tüzüğe göre mümkün olmamakla birlikte, şayet seçim yapılacaksa bunu kurultay delegesi olan Milletvekillerimiz dahil, tüm kurultay delegelerine önceden bildirilmesi ve toplantıda hazır bulunmalarının sağlanması gerekirdi. 8 kurultay delegesinin katıldığı, seçim maddesinin gündemde olmadığı ve kurultay delegelerine bu yönde bildirimde bulunulmadığı bir toplantıda önceden birbiriyle anlaşan 4 kurultay delegesinin toplantıyı oldu bittiyegetirerek Tüzük Komisyon Üyesi ve hatta önereceğimiz Parti Meclisi üyesini belirleme girişimi hiçbir şekilde kabul edilemez…

Sanki seçim yapılmış ve Umut Başoğlu seçilmiş gibi gerçek dışı bir bilgiyi ve dayatmayı abartarak basına ve genel merkeze aktarılması belli bir süreden beri, belli hesaplarla, malum gruplarca geliştirilen bir senaryonun devamıdır.

İl Başkanlığımızı, Milletvekillerimizi Zonguldak Kamuoyunda yıpratmaya yönelik bu oyunlar hiçbir şekilde başarıya ulaşamayacaktır. Örgütümüz, İl Başkanlığımız, Milletvekillerimiz birbirlerine daha da kilitlenerek üzerlerine düşen sorumluluğu kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir.

Ben bugüne kadar partimin menfaat ve çıkarları dışında hiçbir girişim ve hareket içinde olmadım, olmayacağımda… Benim için birinci temel hedef bireysel değil parti menfaati ve çıkarıdır. 

Bugün beraber oldukları insanlara, dün söylediklerini kimse unutmasın, bana kimse çirkin işleri yaptıramadı, bundan böylede yaptıramayacak dik durduk dik öleceğiz.. Kimseyi arkadan vurmadık kalleşlik yapmadık Allah doğru olanın yanındadır her şeyde ve her yerde ona sığınıyorum.