Akdemir “Bakanımıza teşekkür ediyorum. O’nun fikirleri ve görüşleri bizim için önemlidir” dedi.
Eski Bakan Gemici ise “İktidara karşı seçim kazanmak zordur. O bu zorluğu aşarak tekrar Zonguldak’a hizmet etmek için seçimleri kazandı” dedi.

Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir “Bakanımızın ziyareti bizi çok mutlu etti. Zonguldak’a ve ülkemize önemli hizmetleri olan bakanımızdan bizde bu görev süremiz içinde faydalanmak istiyoruz. Onun fikirleri ve düşünceleri bizim için değerlidir. Kendisine bu nazik ziyaretinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“ZONGULDAK’A POZİTİF AYRIMCILIK GEREK”

Başkan Akdemir’den sonra söz alan Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici ise “Muharrem başkanı bir kez daha tebrik ediyorum. İktidara karşı seçim kazanmak zordur. O bu zorluğu aşarak tekrar Zonguldak’a hizmet etmek için seçimleri kazandı. Zonguldak halkının ona gösterdiği teveccühü, oda hizmet anlamında iade edecektir. Zonguldak gerçekten coğrafi olarak zor bir bölge. Burada hizmet yapmak diğer illere göre daha zor. Ama sayın başkan ekip arkadaşları ile birlikte bu zorlukları aşacaktır diye düşünüyorum.
Bizim zamanımızda Zonguldak’ın özel durumu olduğu için afet bölgesi kapsamına almış iller bankası paylarından %60 yakın daha fazla para alması için olanak sağlamıştık. Fakat 2002’den sonra bu kaldırıldı. Zonguldak her yönden zor bir bölge. Bu pozitif ayrımcılığın Zonguldak’a yeniden sağlanması görüşündeyim. Tekrar sayın başkana görevinde başarılar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici’nin ziyaretinde CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve bazı belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. Yıldırım YILMAZ