Kendine yakın gazetelere Kozlu’dan aday olacağı yolunda haberler yaptıran Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş önceki gün ilçenin dört bir yanına astığı, “Taş yerinde ağırdır” pankartı ile Kozlu’dan aday olacağını ilan etti. Dün kararını kamuoyuna resmen açıklaması beklenen Bektaş adeta sağ gösterip, sol vurdu ve Kozlu’dan değil de Zonguldak’tan aday olduğunu açıkladı. Bektaş’ın bu açıklaması herkeste şaşkınlık yarattı. Bektaş’ın bu manevrası gazetemizin bir gün önce manşetine taşıdığı “Kozlu’da ‘Ali’ Cengiz oyunu” başlıklı haberde ortaya atılan senaryoları kanıtlar nitelikteydi. Adaylığı konusunda bile halkı yanıltan, bir gün önce söylediğinin ertesi gün tam tersini yapan bir kişinin daha büyük görevlere layık görülmesi AKP’nin içinde bulunduğu kafa karışıklığını, devlet yönetme ciddiyetinden uzaklığın göstergesi olarak yorumlandı. Kamuoyu şimdi, “Karanlık mahfillerde hangi pazarlıklar yapıldı?” sorusunun peşine düştü.

 

“HATA YAPTIM. YANLIŞLAR DA YAPTIM”

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, dün belediye binasının balkonundan yaptığı veda konuşmasında Kozlu halkına Zonguldak’a aday olduğunu açıkladı. Açıklamasında duygusal anlar yaşayan Bektaş’a bina önünde toplananlardan kimileri, "Bize o haberi verme" diye seslendi. Bektaş’ın belediye binasının balkonundan yaptığı konuşmada, “Kozu’da hiçbir belediye başkanı benim kadar eleştirilmedi. Ama benim kadar da sevilmedi.  Çünkü bir çivi çakmazsanız, en fazla ‘Bir çivi bile çakmadı’ derler. Ama bir iş yaparsanız bazı kimseler sizi sevecektir, bazıları sevmeyecektir.. Bizi hiçbir zaman belediye başkanı olarak görmediniz. Ben de size belediye başkanı olarak hiçbir zaman yukarıdan bakmadım. Hep beni bir kardeş, bir ağabey, bir evlat gibi gördünüz. Ben de sizi bir baba, bir kardeş gibi gördüm. Hiçbir zaman hava atmadım. Sizi kırmadım. Hata yaptım. Yanlışlar da yaptım. Hata ve yanlış yapmamak bir tek Allah’a mahsustur.” dedi.

 

“KOLTUK, MAKAM HIRSIM OLMADI”

Bektaş açıklamasını, “Hatayı her kul yapar. Bir tek yüce Allah yapmaz. Bu aşamaya gelinceye kadar ‘Ali Bektaş şunu yaptı, Ali Bektaş bunu yaptı.’ dediler. Yaklaşık 4-5 aydır hep benimle ilgili bir konu konuşuluyor. Ben ne yaptıysam, hatta kendi çoluk çocuğumdan hayatımı da riske ederek bu Kozlu insanları için yaptım. Hiçbir ikbal, hiçbir koltuk, makam hırsım olmadı. Bunu anlamak için yüreğimin içine girmeniz lazım. Bana söven insana bile kötü düşünmedim. Çünkü kötü düşünce insanı için için yiyen, insanı için için kemiren bir hastalıktır. Beni sevmeyenleri ben çok seviyorum. Çünkü onlar benim günahlarımı alıyorlar. Öbür tarafa ben günahsız gideceğim. O yüzden bu günü kadar hiç kimseye kırgınlığım ve dargınlığım olmadı.” diyerek sürdürdü.

 

“HER ZAMAN KOZLU’DA OLACAĞIM”

“Dün gece gelişenlerden sonra sabah Kozlu’ya gelinceye kadar hiç uyumadım.” diyen Bektaş konuşmasını, “Zonguldak’ta seçim almak aslında gurur verici bir şeydir. Arkadaşlarımla birlikte bu gururu yaşattık. Şu teşkilat Zonguldak’a layık görüldü. Demek ki doğru işler yapmışız. Şu Allah’ın garip kulu, dün akşam saatlerine kadar hayatta Kozlu’nun başında başka biriyle yaşamayı düşünmemiştir. Yine düşünmüyor. Hep burada olacak. Ama kimilerini çok üzecek, Kozlu’da beni sevmeyenleri sevindirecek bir haber vereceğim. Bundan sonra size Zonguldak’tan doğru hizmet etmeye çalışacağım. İyi tarafından bakın, Kozlulu bir hemşerinizin Zonguldak’tan Kozlu’yu büyütmeye ve geliştirme çalışması içinde olacağız. Bunu kötü anlamda düşünmeyin. Sakın bana kırılıp darılmayın. Hakkınızı helal edin. Benden yana da helal olsun. Her zaman Kozlu’da olacağım. Ben sizi karşılıksız sevdim, siz de beni karşılıksız sevin. Buna karar vermek kolay olmadı. Saatlerce ağladım. Nasıl ağladığımı görseniz ‘Lanet olsun böyle siyaset mi olur?’ dersiniz. Bana kırılmayın. Her zaman burada olacağım. Allaha emanet olun. Sizleri seviyorum.” diyerek bitirdi.

 

‘NE İŞİN VAR ZONGULDAK’TA’

Konuşmasının sonunda halkı selamlayan Bektaş, makamında yoğun ilgiyle karşılaştı. Bazı vatandaşların “Senin hiçbir partiye ihtiyacın yoktu. Başlı başına bir duayendin. Sevilen bir adamdın. Ne işin var Zonguldak’ta” tepkileriyle karşılaşan Bektaş, daha sonra aracına binerek evinin yolunu tuttu. Bektaş’ın önümüzdeki günlerde AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı’na resmi başvurusunu yapacağı öğrenildi.  (Nermin Akkaya)