Bugün gerçekleştirilen Aralık ayı son toplantısında gündem dışı söz alan İsmail Terzi; İl Özel İdaresinin başında problem olduğunu ve görevini yapmadığını dile getirdi.

Terzi meclis üyelerinin gittikçe bilgi anlamında kısıtlandığını belirtti ve Genel Sekreter Recep Demirtaş’a göndermede bulunarak “Bu işlerde kim sorumluysa yukarıdan aşağıya onlara söylüyorum. Özel idarede 1 yıldır işler düzgün yapılmıyor” dedi.

İsmail Terzi gündem dışı konuşmasında şunları söyledi. “2015 yılı özel idare bütçesinde ilçemize yapılacak yatırım programını onayladık ve meclisten geçirdik. Biz meclis üyeleri olarak vatandaşlarımıza karşı sorumluklarımızı yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. 2014’te meclisten geçip uygulanmayan beş altı tane madde var. Yolsa yol, suysa hepsi belli. Ben bu uygulanamayan bu programların neden uygulanmadığını meclisin bilgilendirilmesini istiyorum. Bunlarla ilgili sözlü olarak yazılı olarak dilekçe vermemize rağmen meclis bilgilendirilmiyor. Bazı meclis çalışmaları ile ilgili bilgiler komisyonlara bilgi verilmiyor. Biz burada kendimizden bir kanun uydurmuyoruz. Eğer bu işleri yapmak  meclis üyelerinin görevi ise lütfen herkes bunlara uysun. Biz bunları onaylayıp meclisten geçiriyorsak, görevi yapmasını gerekenlerde bu programları uygulasın. Bakın 1 yıldır söylememize rağmen işler yapılmadı. Bizi bunları konuşmaya mecbur bırakıyorlar. Muhatap kimse yukarıdan aşağıya hepsine söylüyorum. Lütfen programlar yapılsın. Meclis üyeleri kendilerine verilen görevi yapıyor. İşleri herkes zamanında yapmalı. Teknik arkadaşlarımıza lafım yok. Ama bir yerde bir aksaklık var. Çünkü 1 yıldır işler yapılmıyor. Özel idareden meclis üyesi arkadaşlarımız bilgilendirilmiyor. Her yetkimizde gittikçe kısıtlanıyor. Bir bilgi istediğimiz zaman kısıtlanıyoruz. Böyle olursa burada çalışma imkanımız olmaz” dedi. Yıldırım YILMAZ