30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Zonguldak İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Hüdaverdi Şen, Zonguldak Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.
Dosyasını AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’a teslim eden Şen, “Bugün burada 30 Mart 2014 günü ülkemizde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için AK Parti’den Zonguldak Belediye Başkan aday adaylığı müracaatımızı yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu özel günümüzde bize destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Öncelikle bu karar geçmişi uzun yıllara dayanan, uzun istişareler sonucu her birinizle bire bir yapmış olduğum istişareler sonucu ortaya konmuş, ortaya çıkmış bir karardır. Baktık ki, Zonguldak’ımız her geçen gün biraz daha kötüye gidiyor, yerel hizmetler manasında biraz daha geri kalıyor, artık müdahale etme zamanı geldi de geçiyor hep birlikte bu kararı aldık ve Allah bizleri utandırmasın. İnşallah bizlerde bugün itibariyle ilk adımımızı atıyoruz. İnanıyoruz, çalışacağız, azmedeceğiz, gecemizi gündüzümüze katacağız ve Zonguldak’ımızı inşallah en kısa zamanda yaşanılabilir bir şehir, gelişmiş bir şehir, çağdaş bir şehir, ekonomisiyle, sosyal faaliyetleriyle dünyada ya da ülkemizde kendinden bahsedilebilir bir şehir haline getirmek için elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha sizlere ifade ediyorum. AK Parti teşkilatımıza güç vermek, katkı vermek, bayrağı biraz daha yukarılara taşımak üzere bugün itibariyle müracaatımızı yapıyoruz. İnşallah rabbim bizleri bu yarışta mahcup etmez, utandırmaz” dedi.
AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise dosyası teslim alarak, “Çok değerli kardeşimiz Hüdaverdi Şen bugün partimizden Zonguldak Belediye Başkan aday adaylığı için müracaat formunu bize teslim etmek üzere geldi. Zonguldak Belediye Başkanlığı için şuana kadar 5 tane arkadaşımızın müracaatı var. Bu akşam saat 18.00 itibariyle müracaatlarımız bitiyor. Saat 18.00’e kadar gelen müracaatları aldıktan sonra neticelendireceğiz. Öncelikle aday adaylığının ötesinde Zonguldak ilimizin, Zonguldak il merkezimizin özellikle yerel hizmetlerden 5 yıllık dönem içerisinde ne yazık ki yoksun kaldı. Bir 5 yıl daha heba olmasını istemiyoruz. Bu anlamda heyecanı olan, genç, dinamik, isteği arzusu olan arkadaşlarımızı partimizden aday adayı olduğunu görüyoruz. Elbette ki, bizi bunlar mutlu ediyor. Zonguldak’ta yerel hizmetlerin daha başarılı bir şekilde verilebilmesi için mutlaka iktidar partisinin bir belediye başkanına ihtiyacı olduğu belli ki siz değerli kurumlarımızın, sokaktaki vatandaşlarımızın ve basın yoluyla bize gelen bir takım talepleri görüyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte aday kim olursa olsun herkesin arkasında durarak, sahip çıkarak Zonguldak’a AK Partili bir belediye başkanı kazandıracağına inanıyorum. Hüdaverdi kardeşimize çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Allah utandırmasın diyorum” diye konuştu.(İHA)