CHP’de yaşanan ve deprem etkisi yaratan istifaların ardından şimdi genel merkezin kimi kayyum olarak atayacağı merak ediliyor. CHP parti tüzüğüne göre seçimlere 6 aydan fazla kalan illerde il başkanı atanamıyor… Bu gün MYK’dan çıkacak 7 kişilik kayyum heyeti tüzüğe göre en geç 45 gün içerisinde partiyi kongreye götürmek zorunda… CHP kurmayları, bir yerel gazetede Avukat Deniz Dilaver’in İl Başkanı olarak atanacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylediler.

 

“FURAT’A HAKSIZLIK YAPILDI”

Halkın Sesi’ne konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, istifa eden yöneticilerin basın toplantısı düzenleyerek  CHP İl Başkanı Halil Furat’a yönelik yaptığı eleştirileri haklı bulmadığı belirterek, “Zonguldak 4 belediyeyi 12’ye çıkararak sadece Karadeniz’in değil Türkiye’nin yüz akı olmuştur. İstifaları parti içi demokrasinin gereği görüyorum… Ancak yerel seçimlerde kazanılan başarıda Sayın Halil Furat’ın katkısı da inkar edilemez. Eksileri olabilir… Ama ben Halil Furat’a yönelik eleştirileri de çok doğru bulmuyorum.” şeklinde konuştu.

“CHP’YE YAKIŞAN BİR YÖNETİM KURACAĞIZ”

“Şuan için 7 kişilik kayyum belirlenmedi. Sayın Deniz Dilaver’le ilgili bir bilgi bana gelmiş değil. CHP kökleri çok uzun yıllara dayanan güçlü bir partidir. Bundan sonraki süreçte CHP delegesi en doğru yönetim kadrosunu seçerek CHP’yi genel seçimlere taşıyacaktır. CHP İl Başkanlığı seçiminde delegelerimiz ve üyelerimiz, partimize yakışan tercihi yapacaktır. Biz de delegenin  tercihine saygı duyacağız… Ancak biz de partimize yakışan bir yönetim için çaba göstereceğiz.”