“Uçar’a 22 AKP’li Belediye bıraktım, o bu sayıyı 11’e düşürdü”

AKP eski İl Başkanı Celil Uzun şimdiki İl Başkanı Hamdi Uçar’ seçim kaybetmekle suçladı ve bu konuda gazetemize zehir zemberek açıklamalar yaptı. Celil Uzun açıklamalarında Uçar için şunları söyledi:

KILAVUZU KARGA

Sayın İl Başkanının gerçek dışı ve komik beyanlarının sebebi sanırım seçim kaybı ve sözde gazeteci olan özel kalem müdürünün yanlış yönlendirmeleridir. Biliyorsunuz kılavuzu karga olan herkes zor durumda kalır. Hem bizi çalışmamakla suçluyor hem de Alaplı da, Ereğli de mitinglerde çalıştığımızı söylüyor. Geçen dönem adaydan dolayı gazetelerdeki beyanı ile adaya çalışmayarak ihanetini gizleyen bir kişi şimdi kalkmış birilerini suçluyor. Sen asıl kaybettiğin seçimin hesabını ver. Sen asıl başbakana küfür eden adamı listeye nasıl yazdığının hesabını ver. Hala daha adamı partiden ihraç edemiyorsun. Bizim seçimleri kazandığımız dönemde ilçe başkanı olduğunu söylüyorsun. Keramet sende idiyse iki dönem seçim kazanıp rüştünü ispat etseydin de biz de görseydik başkan. Bizim dibe vurduğumuzu söylüyor. Bir aynaya bak . Ben senin bütün engellemelerine rağmen temayülde şimdi ki milletvekillerin de olduğu listeden birinci çıkmış bir adamım. Sana 22 adet kazanılmış belediye bıraktım. Sen bu sayıyı 11’e düşürdün. Şimdi soruyorum sen mi dibe vurdun ben mi dibe vurdum. Genel merkezi yumuşatmak için de aday olmayacağını söylüyorsun. Artık insiyatifini de kaybettin ve bunu yakın zamanda hep birlikte göreceğiz.

PARA İÇİN İL BAŞKANLIĞI YAPMAM

Benim tek üzüntüm sayın başkanla cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidersek Zonguldak ta tekrar üzüleceğiz. Bu yüzden  ben İl Başkanını partiye daha fazla zarar vermemesi için istifaya çağırıyorum. Benim İl Başkanı olmak için hiçbir çabam yoktur. Ben  para için İl Başkanlığı yapmam.Geçmişte de bu böyle oldu.Hiç bir devlet ve belediye ihalelerine girmedim. Cebimden 1,5 milyon partim için para harcadım. Zonguldak ta kimseye borcum yoktur. Beni böyle göstermek isteyenler önce bana olan borçlarını ödesinler. Zonguldak ta 2300 adet kat karşılığı daire yaptım ve teslim ettim. Son işim de kat karşılığıdır. Belediyeden alınmış en ufak bana özel verilmiş bir menfaat yoktur. Yeri ben belediyeden almadım. Bu projede kat karşılığıdır. Zonguldağa yapılan en büyük konut projesidir. Ağustos ayında da daire sahiplerine teslim edilecektir. Eğer başkan kılavuzu tarafından yönlendirme ile bütün  akçeli işlerle bizi vuracağını sanıyorsa yanılıyor. En büyük zararı da kendisi görecektir. Her şey ortadadır. Görevim olmadığı halde maddi manevi partimi destekledim. Acaba sayın İl Başkanı kendi cebinden seçimde ne harcadı açıklasın da bir karşılaştıralım.

BURDUR TEŞKİLATI GİBİ ONURLU DAVRANSINLAR

Şimdi Zonguldak ta seçim mağlubiyetini kapatmak için, Ereğli de kazanılan seçimi itibarsızlaştırmak için çalışmaktadır. Milletvekillerinin, İlçe Başkanının, Belediye Başkanının sanki hiçbir katkısı yokmuş da seçimi sendika kazanmış gibi bir hava yaratmaktadır. Orada seçim başkanın Zonguldak ta yapamadığı birlik beraberliğin sağlanması ile kazanılmıştır. Yaptığı provakasyon haberler ile Ereğli’de özveri ile çalışan arkadaşları birbirine düşürmek istemektedir. Bir de başka bir gerekçe göstererek MHP’nin çok çalıştığını söylüyor. Başkan komik olma, onlar çalışırken sen neredeydin adama sormazlar mı. Ayrıca, bir de başkanın varlığı ile yokluğu belli olmayan ve kendi yönetimini yapamayan yavrusu çıkmış, o da bir şeyler söylüyor. Başkan öyle  listeye akrabalar yazılarak seçimler kazanılmaz.Sen otur benden sonra  hiçbir seçimi merkezde kazanamamışsın ona yan ve sebebini araştır ve bir an önce  Burdur teşkilatı gibi istifa edin.Onlar seçimi kazanamadılar ve onurlu  bir şekilde gittiler. Darısı bunu görebilecek olanlara.