Dokuzcan “CHP Kadın Kolları MYK olarak özellikle son dönemlerde Türkiye’de kadın üzerinden gidilen siyaseti biraz daha belirgin hale getirmek, emeğin ve kadın ilişkisinin aslında ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatmak amacıyla 25 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında ‘Kadın ve Emek Haftası’ adı altında bir dizi etkinlik düzenledik” şeklinde konuştu.

Dokuzcan ve Kadın MYK’ların ziyaretinde konuşan CHP İl Başkanı Halil Furat “8 Temmuz’da seçildiniz, biz de sizin yanınızdaydık. CHP Kadınları sizden çok şey bekliyor. Bunları adım adım yerine getirdiğinizi görüyoruz. Zonguldak Teşkilatı olarak kadın kollarımızın çalışmalarını sonsuz destekliyoruz. Ankara’da ki çalışmalarınıza da katkı verebilirsek çok mutlu oluruz. Tekrar hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan ise Türkiye genelinde 200 bin aktif kadının her an her koşulda seçime hazır olmasını hedeflediklerini öne sürerek şöyle konuştu;

YEREL SEÇİMLERE YÖNELİK YEREL KADIN POLİTİKALARI OLUŞTURMAK VE BUNUN GENELE AKSETMESİNİ SAĞLAMAK”

“Emeğin başkentinde olmaktan gurur duyuyorum. Sizlere Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdim. Batı Karadeniz çalışmamızın başlangıcını Zonguldak’tan yaptık. CHP Anadolu Yollarında 7 ayda 7 Bölge adını verdiğimiz çalışmanın bir parçası olarak bugün buradayız. 18 Eylül’de Doğu Karadeniz’den başladığımız bu çalışma Batı Karadeniz ayağıyla aslında 7 ayda 7 bölge olarak bitecek. Bu çalışmamızın üç ana amacı vardı. Birincisi güçlü, etkin ve verimli bir kadın kolları yapısı oluşturmak, yaklaşan yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası bir referandum sürecine çok daha güçlü ve hazırlıklı olarak girebilmektir. Biliyorsunuz seçimlerin olmazsa olmazı kadınlar ve diğer konu da sandık… Biz bu çalışmalarımızla kadınlarımızla sandığı birleştiren bir strateji üzerinden gitmeyi hedefledik. Bu çalışma sonucunda Türkiye genelinde 200 bin aktif kadının her an her koşulda seçime hazır olmasını hedefledik. Diğer bir amacımız yerelde yaptığımız çalışmayla birlikte yerele dair kadın sorunlarını bizzat kadınlarımızın içerisinde onlarla birlikte beraber tespit etmek ve yaklaşan yerel seçimlere yönelik yerel kadın politikaları oluşturmak ve bu politikaların da genele aksetmesini sağlamaktır. Üçüncü amacımız ise; çok düşük olan yerel seçimdeki kadın temsilini yükseltmek ve daha çok kadın belediye başkanı, başkan yardımcısı, meclis üyesinin bu dönemde görev almasını sağlamaktır. Bir taraftan bu çalışmamız sürerken diğer taraftan da 1 Mayıs İşçi Bayramımız var. CHP Kadın Kolları MYK olarak özellikle son dönemlerde Türkiye’de kadın üzerinden gidilen siyaseti biraz daha belirgin hale getirmek, emeğin ve kadın ilişkisinin aslında ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatmak amacıyla 25 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında ‘Kadın ve Emek Haftası’ adı altında bir dizi etkinlik düzenledik. CHP Kadın Kolları her yerde bu süre içerisinde, kadın emeğinin olduğu her yere fabrikalara, atölyelere, tarlalara, evlere girerek, kadın üzerinden giden siyasete, cumhuriyet devrimleriyle kadının olan hakların kaybedilmesi noktasında vereceği o daha derin ve güçlü mücadelenin sinyallerini ve sonuçlarını paylaşmaya devam edecekler. Dolayısıyla bu iki çalışmanın burada birleşmesi bizleri çok mutlu etti.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, , Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak ve  Yönetim Kurulu Üyeleri, Ereğli Kadın Kolları Başkanı Gönül Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, ile birlikte Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Özyağcı ve bazı belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

EREĞLİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ       

Kadın kolları Genel Başkanı Halil Dokuzcan, Karadeniz Ereğli’yi ve Başkan Halil Posbıyık’ı yakından takip ettiklerini belirterek “Ülkemizin önemli kentlerinden bir tanesi. Halil başkanımızda bizim partimizin önemli isimlerinden bir tanesi. 'CHP Kadınları Anadolu Yollarında, 7 Ayda 7 Bölge' çalışması kapsamında Ereğli’yi de ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz her yerde de kadınların sesi olma çalışmamız ve mücadelemiz, birlikteliğimiz devam ediyor. Bize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Posbıyık ise ziyaretten son derece memnun olduğunu belirterek Ereğli Belediyesi olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

GÜÇLÜ BİR BELEDİYEYİZ

Posbıyık, toplum içerisinde kadınların daha iyi noktalarda yer alması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: Ereğli Belediyesi güçlü bir belediye 19 bin 400 nüfusumuz var. Hiçbir kuruma borcumuz yok. İşçisine ve memuruna zamanında maaşını veriyoruz. Memurlarımızla bile sözleşme yaptık.  Yüzde 50 civarında zam yaptık.  Belediye olarak yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Önemli yatırımlar yapıyoruz.  Cumhuriyet Halkevleri ve Yöresel Kültür Evleri bizim için çok önemli. Sizin ve tüm konuklarımızın bu iki projemizi gezmesini istiyorum görmesini diliyorum.”diyerek Ereğli ve CHP’nin bölgedeki durumu hakkında bilgiler verdi.

Başkan Posbıyık Genel Başkan Hilal Dokuzcan’a ve konuklarına Ereğli’yi tanıtıcı çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti

 

(Öznur GÜNEŞ)