1Mayıs Emekçi bayramı nedeniyle bir basın açıklaması yapan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Zonguldak için 1 Mayısların anlamının çok büyük olduğunu söyleyerek şu görüşlerine yer verdi:

 

ZONGULDAK İÇİN 1 MAYIS’IN ANLAMI BÜYÜKTÜR…

 

5000’i aşkın maden işçisini yerin yüzlerce metre altında iş kazalarında, grizularda şehit veren, madencisiyle, demir – çelik işçisiyle, SEKA ve diğer sanayi iş kollarındaki emekçileriyle, emeğin Başkenti olma onurunu taşıyan Zonguldak için, 1 Mayıs İşçi Bayramının anlamı çok büyüktür.

 

AKP İKTİDARI VE EMEKÇİLERİN DURUMU

 

1 Mayıs Emekçi Bayramında, emekçilerimizin bugün içinde bulundukları duruma da göz atmakta yarar olacağını düşünüyorum. 11 yıllık AKP İktidarı döneminde ülkemizde işçilerimizin, emekçilerin karşı karşıya kaldığı en büyük saldırı özelleştirme ve taşeronlaştırmadır…

AKP İktidara geldiği günden bu yana özelleştirme ve taşeronlaşmayı hızlandırmış,  Telekom gibi, Tüpraş gibi stratejik kurumların yanı sıra; kıyılarımızı, ormanlarımızı, madenlerimizi, sularımızı; yollarımızı, limanlarımızı, köprülerimizi, kısaca Cumhuriyetimizin 90 yıllık kazanımlarının hepsini yok pahasına satmıştır…

Özelleştirme sürecinde; hukuk kuralları çiğnenmiş, kamu yararı düşünülmemiş, büyük işsizliğe yol açılmış ve özelleştirmeler adeta bir yağmaya dönüşmüştür.

 

Ayrıca;

 

AKP, tüm çalışanlarımızı 4 / C’li yapmak için büyük çaba göstermektedir.   

AKP, günde 12-13 saat çalışmayı doğal görmeye başlamıştır.

AKP döneminde çalışanların iş güvencesi ortadan kaldırılmıştır. Yeraltındaki taşeronlaşmanın sonucu olarak Kozlu ve Kilimli işyerlerinde iş cinayetleri meydana gelmiş, onlarca işçimiz yaşamını kaybetmiştir. İş kazaları ne yazık ki “kader” diyerek geçiştirilmeye çalışılmıştır.  ÇATES’teki en son yaşananlarda görüldüğü gibi taşeron işçiliğinde tehdit, şantajla yaratılan büyük skandallara tanık olunmuştur.

AKP döneminde hakkını arayan işçiye, yoksula, köylüye hakaret edilmiştir.

AKP iktidarıyla birlikte, önümüzdeki süreçte ülkemizi ve emekçilerimizi daha büyük tehlikeler beklemektedir. AKP İktidarı döneminde sürekli kan kaybeden İlimiz Zonguldak, önümüzdeki süreçte de en büyük kaybı yaşayacak illerin başında gelmektedir.

 

EMEKÇİLERİN HAKLI MÜCADELESİ SONUCUNDA SÖMÜRÜ ER GEÇ SONA ERECEKTİR…

 

Emekçilerin haklı ve kararlı mücadelesi sonucunda ülkemizde de emek sömürüsü, yoksulluk ve yolsuzluklar er geç sona erecektir. Taşeronlaşma gibi insanlık onuruyla bağdaşmayan uygulamalar sonlandırılacaktır.

 

         Bu ve duygu ve düşüncelerimle; başta ölüm pahasına kömür çıkartmaya çalışan maden işçilerimiz olmak üzere yeraltı ve yerüstünde alın terini ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve zenginleşmesi için akıtan işçilerimizin, emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyor, yaşamını yitiren emekçilerimizi saygı ve şükranla anıyor, yürekten sevgi ve saygılar sunuyorum...