“Dünya’da Alaplı’dan başka karayolu girişi olmayan ilçe var mı?”

Ulaştırma bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isemiyle verdiği önergesinde Alaplı’nın girişi olmayan dünyadaki tek yerleşim bölgesi olduğunu belirtti. Köktürk’ün basın danışmanlığından yapılan açıklamada bu konuda Köktürk’ün şu görüşlerine yer verildi:

Alaplı; Zonguldak’ın Düzce sınırına bitişik ilçesidir. Deniz kenarında, turizm ve sanayide büyüme potansiyeli olan, ancak bu potansiyeli yeteri kadar kullandırılmayan bir ilçe konumundadır.

Öyle ki; Alaplı İlçe merkezinden geçen, Alaplı Belediye sınırlarına dahil olan Kdz. Ereğli – Alaplı – Akçakoca – Düzce bölünmüş karayolundan Alaplı merkezine giriş yolu birkaç yıl önce kapanmıştır.

Oysa ki; Alaplı Belediyemizin kayıtlarından da tespit edilebileceği gibi, yeni köprü ile birlikte yapılan Kdz. Ereğli – Akçakoca bölünmüş karayolu ulaşıma açıldığında, ilçemiz merkezine giriş yolu mevcut olup, trafikte de herhangi bir sorun yaşanmıyordu.

Ancak; yeni uygulama trafikte kazaları artırdığı gibi, sağlık alanında, itfaiye hizmetlerinin ulaşması anlamında ve ekonomik sonuçları itibariyle pek çok sorunu beraberinde getirmektedir:

Duble yolun proje çalışması aşamasından başlamak üzere sorunlar yazılı ve sözlü olarak defalarca ilgililere iletilmesine rağmen olumlu bir sonuç alınamamıştır.

İlçeye girişi alabildiğince uzatan ve zorlaştıran bu düzenleme, o günden bugüne kadar ilçemiz esnafının ve halkının ısrarlı şikâyetlerine neden olmakta, ısrarlı bir şekilde yetkililerin bu soruna çözüm bulması istenmektedir.

Son bir ay içinde Alaplı Belediyemize, değişik siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları dilekçe ile başvurarak sorunun çözümlenmesi için girişimde bulunulmasını talep etmişlerdir.

Nitekim bu talepler Alaplı Belediyemiz aracılığıyla TBMM Başkanlığına da iletilmiştir…

Alaplıhalkımızın, esnafımızın, kamu kurumlarımız ve sivil toplum örgütlerimizin ortak talebi, ilçemiz merkezine giriş yolunun bir an önce açılmasıdır.

Buna göre;

Dünyanın herhangi bir yerinde bölünmüş karayolundan ilçe merkezine giriş yolu bulunmayan yerleşim yeri var mıdır? Daha açık tanımıyla “Girişi olmayan ilçe” var mıdır?

Yanlış yol uygulamalarıyla bir kenti ekonomik - psikolojik olarak ve diğer acil hizmetler açısından çökertmeye ilgili kamu kurumlarının herhangi bir hakkı var mıdır?

Alaplı Belediyemizin, siyasi partilerimizin, kamu kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın dilekçe ile defalarca başvurularına karşın bu sorun şimdiye kadar niçin çözümlenememiştir?

112 Acil Servis ambulansının, itfaiyenin acil olaylara müdahalesinin olabildiğince geciktiği gerçekliği karşısında ve bu nedenlerle can kayıplarının yaşanması halinde, bunun hesabını kim verecektir?

Bugüne kadar pek çok kaza ve ölümün vuku bulduğu göz önünde tutulduğunda; giriş yolunun açılması için; daha ne gibi büyük felaketlerin yaşanması beklenmektedir?

Bu sorun ivedilikle çözümlenecek midir? Yoksa Alaplı halkı kendi çözümünü kendisi mi bulmalıdır?