Seçim öncesi başbakana sorulan soruları açıklayan İl Başkanı Hamdi Ayan:

Erdoğan, koltuğa oturmadan soruları yanıtlasın

CHP’de yaşanan sıkıntıları da dile getiren Ayan, CHP’lilere sinir haliyle söylenen sözlerin olabileceğini belirterek, sakin olma çağrısında bulundu.  Zonguldak’ın temel sorunlarıyla ilgili, meclise milletvekilleri aracılığıyla çalışmalar sunduklarını belirten Ayan, hedeflerinin 2015’de yapılacak seçimlere hazırlanmak olduğunu söyledi.

Koltuğa oturmadan soruları yanıtlasın

Meclise sunulan rapor hakkında bilgi veren Ayan; “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bıraktık. Bugün itibariyle İstanbul milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Celal Adan beyin kapsamlı vermiş olduğumuz Zonguldak’la ilgili raporun bir karşılığı geldi. İnşallah sayın başbakan cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmadan Zonguldak meseleleriyle ilgili cevabı verecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, aşağıdaki sorularımızın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını için meclis başkanlığına sunulmuş bir önerge bu.

Erdoğan’a sorulan o sorular

1 kömüre bağlı yan sanayinin kurulması halinde Zonguldak’ta istihdam alanı yaratılmış olacaktır. Bu alanla ilgili, yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz yatırımları açıklar mısınız? 2. madencilik sektörüne bağımlı olan Zonguldak’ta, tarım, hayvancılık ve denizcilik sektörünün gelişmesi için yaptığınız yatırımları açıklar mısınız? 3. Çarpık yapılaşma, imar bozukluğu ve bununla beraber alt yapı sorunlarının çözümü için yaptığınız düzenlemeler hangisidir? 4. Borç batağında olan esnafın tekrar kalkınması için,  yaptığınız destekleri ve yeni yasal düzenlemeleri açıklar mısınız? 5. Zonguldak sağlık alanında ihtiyaçlara cevap verilememektedir. Sağlık kurumları yeterli olmayıp, uzmanlık gerektiren konularda uzman doktorlar bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın eksiksiz ve sağlıklı bir şekilde sağlık hizmeti alabilmeleri amacıyla bu olumsuz tablonun değişmesi açısından yaptığınız çalışmaları açıklar mısınız?

Hedef 2015 seçimleridir

MHP olarak Zonguldak’ın temel sorunlarıyla ilgili, meclise milletvekilleri aracılığıyla çalışmalar sunduklarını belirten Ayan; “Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce Zonguldak’la ilgili çalışma raporu bizim elimize geldi.  Kim ne derse desin, Zonguldak, 81 vilayet içerisinde hizmet alamayan ve en hızlı göçü veren, AKP ve milletvekilleri ile teşkilatları boyutunda terk edilmiş, yok sayılmış bir şehirdir.  Şimdi arkadaşlarımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52 gibi bir oy almışlar ve bunun arkasına sığınıp bir başarıdan bahsediyorlar. Burada bütün siyaseti Cumhurbaşkanlığı seçimine dayamak ve burada pekiştirmek kadar yanlış bir şey olamaz. Önemli olan burada yürütmedir ve başıdır.  Bizim için asıl olan 2015 yılında yapılacak olan seçimlerdir. Burada bir başarı veya başarısızlık varsa biz bunun cevabını zaten vermeye hazırız. MHP olarak bu ayın 21 ‘inde bütün ilçe teşkilatlarda ve beldelerde de yapacağımız toplantıyla Zonguldak’ta öncü üye kampanyası, sonrasında da Zonguldak’ta tüm köylerde köy başkanları ve köy sorumluları olarak kadrolarımız tamamlanacak ve 2015 seçimlerine hazırlanacak.

101 bin seçmenin sandığa gitmemesi sıkıntı oldu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde idadi ediyorum, kim ne derse desin, MHP’nin oyları artmıştır. Vatandaşımızın söylediği şu, başkanım bu gitsin diye bu sefer ona oy veriyorum. 12 yıldır hiç oy vermedim, bu sefer başımızdan gitsin diye oy vereceğim. Onu basında görmekten, televizyonlarda bıktık diyor. Bu şekilde bıkkınlık oluştuğundan dolayı böyle oy verenlerde oldu. Ama benim üzüldüğüm, Zonguldak gibi bir şehirde, Türkiye Cumhuriyetinde ilk vilayet olan şehir Zonguldak’ta böyle olmamalıydı. 101 bin seçmenin sandığa gelmemesi Zonguldak açısından siyaset açısından biraz sıkıntılı oldu. Biz bunları söylerken bir şeylerin arkasına saklanacakta değiliz. Dediğim gibi halk iradesi tecelli etti.

CHP’lilerin sakin olmalı

CHP’de yaşanan sıkıntıları da dile getiren Ayan, “Son zamanlarda cumhuriyet halk Partisinde bir takım sıkıntılar yaşandığını görüyorum.  Yani bunlar bir sinir havliyle söylenmiş olabilir. Bu arkadaşımız böyle şeyler söylüyorsa yazık ediyor, bu bakımdan da polemiğe girmeye gerek yok. Onlar dediğim gibi sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ama benim de kendilerine Zonguldak’ta siyaset yapan bir arkadaşları olarak, bence sakin dursunlar, sakin durmalarında fayda var kendileri açısından” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA