AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Belediye Meclis Grubu ile birlikte parti binasında bir araya gelerek, partisiyle ilgili merak edilen soruları cevapladı. Özellikle son zamanlarda kendisinin görevden alınacağına dair sorulara da çok sert cevap veren Uçar, bazı kişilerin partinin ahengini bozmaya çalıştığını ve görevinin başında olduğunu vurgulayarak, sözlerini atasözüyle sürdürerek; “Köpeklerin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı” dedi.

 

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Belediye Meclis Grubu ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve CHP’li belediye meclis üyelerini eleştiren Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclisinde yaşanan tartışmalar, imar ıslah çalışmalarının başlatılmaması, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Tahsin Erdem’in istifası, kendisinin il başkanlığı görevinden alınacağı gibi birçok konuda açıklamada bulundu.

KÖPEKLERİN DUASI KABUL OLSAYDI GÖKTEN KEMİK YAĞARDI

Belediye yönetiminin, bu gidişle, bu mantık ve zihniyeti ile tüneller ve çevre yolu tamamlandığında da görsel kirlilik, plansız yapılaşma ve çirkinlik devam edeceğini dile getiren İl Başkanı Uçar,  halk otobüslerinin seferleri durdurmasıyla ilgili gelişmeleri de cevapladı. CHP’li Meclis Üyesi Tahsin Erdem’in, Memurlar Lokali’nde yapılan inşaatını gerekçe göstererek Grup Başkan Vekilliğinden istifa etmesini de değerlendiren Uçar; “Bugün bahsedilen konu artık Zonguldak’a mal olmuş bir konudur. Belli ki belediye başkanı ve bir takım güçler bu işin yapılmasıyla ilgili daha önceden bir takım söz vermişler. Çıkıp bunu açık bir şekilde ifade edemiyorlar. Sonra kendi içlerinde kavgaya tutuşuyorlar” dedi. Görevden alınacağı yönündeki soruları da yanıtlayan Uçar, “Görevimizin başındayız ve devam ediyoruz. Bir takım insanların beklentilerine cevap verme adına, gönderilen bir takım evraklarla genel merkez böyle bir karar almaz. Bazıları partinin ahengini bozmaya çalışıyor. Köpeklerin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı” şeklinde konuşarak merak edilen soruları yanıtladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İMKANLARI ISKALANMAKTA

 “Gündeme getirilen ve yapılmak istenen değişikliklerle yollar daraltılmakta, yeşil alanlar kaldırılmakta, halkın kullanacağı ortak alanlar katledilmektedir. Geleceğe yönelik çözüm odaklı hiçbir proje içermeyen, şehrimizi daha da yaşanmaz hale getiren uygulamalardır. Zonguldak Belediyesi kentin imar ıslah sorununu tümden ele alan ve planlı bir yerleşkenin önünü açan imar ıslan uygulamalarını görmezden gelmeye devam etmektedir. Oysa raflarda bekletilen ıslah çalışması yapılsa vatandaşımızın mülkiyet sorunu ortadan kalkacak, yaşam kalitesini arttıracak sosyal donatılara, spor alanlarına ve çocuk oyunlarına kavuşacaktır. Kentsel dönüşümün getireceği imkanlar ıskalanmakta karayollarının yaptığı tüneller ve çevre yolu sadece fotoğraf çektirmek üzere seyredilmektedir. Yol ve tünel aksındaki vatandaşlarımız yaşadıkları sorunlarla kendi kaderine terk edilmektedir. Zonguldak Belediye yönetiminin, bu gidişle bu mantık ve zihniyeti ile tüneller ve çevre yolu tamamlandığında da görsel kirlilik, plansız yapılaşma ve çirkinlik devam edecektir.

EŞREF DÖNEMİNDEKİ SORUNLARA SORUN EKLENECEK

İmar ıslah planları uygulanmadığı takdirde, 2015 yılında yürürlükten kalkacak 2981 sayılı yasa şehrimiz insanı için ciddi bir problem olacağı gibi, İsmail Eşref döneminden kaynaklanan sorunlara yeni sorunlar eklenecektir. Bu sebeple Yeni Mahalle, Yeşil Mahalle ve Tepebaşı Mahalleleri’ndeki vatandaşlarımızın yaşadığı problemlere diğer mahalleleri de ekleyecektir. Siyasetin ötesinde tamamen sorunların çözümü amacıyla yaptığımız bu uyarıları dikkate alması gereken belediye başkanı kulağının üzerine yatmakta ve sorumsuz davranışlarına yenisini katmaktadır. AK Parti grubu olarak bizler şehrimiz adına hayırlı işlere destek vereceğimiz gibi yanlış olanlarla mücadele edecek ve bunları halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz.”

AKP YAPICI MUHALEFET GÖREVİ ÜSTLENDİ

Zonguldak Belediyesi’nde muhalefet görevini yapıcı olarak üstlendiklerini dile getiren Uçar; “Yerel seçimler öncesinde bizlerde üzerinde açıkça ısrarla durduğumuz köprü ile ilgili problemleri sorunları ve Ankara Köprüsü ile ilgili sorunların ivedilikle çözülmesi ile ilgili neler yapılmalıdır bunun üzerinde çalışılması gerektiğini ifade ettik. Buna istinaden meclis üyesi arkadaşlarımızın her meclis toplantısında şehrimizin sorunlarını dile getirmelerine rağmen ne yazık ki Zonguldak Belediyesi yerel seçimler öncesi özellikle imar ıslah ve tadilatları ile ilgili sözlerini yerine getirebilmek için gündem maddelerini sadece imar yönünden olduğunu görüyoruz. Bu sorunlar Zonguldak’ta en acil çözülmesi gereken problemlerimizden bir tanesiydi. Biz Zonguldak Belediye Meclisi AK Parti grubu olarak yapıcı muhalefet olarak hep görev üstlendik. Zonguldak’ ı kaderine terk edemeyiz. Zonguldak’ın kendi kaderine terk edilmemesi ve projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi adına burada muhalefet yapacağımızı ifade ediyoruz. Halk otobüsleri ya da dolmuşlarımızın da elbette sorunları vardır. Çünkü yerel seçim öncesinde insanlara birçok vaatte bulundular.

CHP ÇÖZÜM ÜRETEMEYİNCE SORUN ÇIKARIYOR

Hiç kimse ile bu sorunlarla ilgili görüşülmedi, tartışılmadı. Paylaşılmadı. Yolları ya da bir takım gerekçeler göstererek hatların durdurulduğu söylendi. Vatandaşların buna tepkisi oldu. Buna duyarlı bir belediye başkanı veya belediye meclisi yok. Vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde inceleyen, irdeleyen bir belediye yok. Çözüm üretemeyince tepki göstererek belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza kendilerini bir şekilde savunmaya kalkıyorlar. Eğer siz şehrin genelini ilgilendiren bir konuyla ilgili bir tepki gösterirseniz o zaman daha büyük sorunlarımız var o zaman da belki mecliste kavga edeceksiniz. Bu tavır ve tutumu eleştiriyoruz. Bu hareketler, tepkiler hiç şık olmadı. Seçimle gelen bir belediye başkanının göstermiş olduğu tavrı açıkça biz eleştirdik. Yeter ki belediye başkanımız ve belediye meclis üyeleri bu konuyla ilgili neler yapılabilir üzerinde fikir alışverişinde bulunmasını beklerdik” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA