CHP eski İl Halil Furat,  geçtiğimiz günlere ‘Milletvekilliği hakkımdır, adayım’ şeklinde yaptığı açıklamanın altına kendisine karalama propagandası yapan partililer olduğunu söyledi.  Seçim döneminde kurulan komiteye çalışmalarla ilgili bütçe ayırmak amacıyla yapılan para havuzuyla ilgili iddiaları yanıtlayan Furat; “ ‘Belgeleri getirsinler, siyasetin S’sini bir daha ağzıma almayacağım. Beni yıpratmaya çalışanlara müfteri diyorum. Bu kişilere mahkemede hesap soracağım’ diyerek kendini aklamak istediğini vurguladı.

“Belgeleri getirin, siyasetin S’sini ağzıma almam”

CHP Eski İl Başkanı Halil Furat,  geçtiğimiz günlere “Milletvekilliği hakkımdır, adayım” şeklinde yaptığı açıklamanın ardından kendisine karalama propagandası yapan partililer olduğunu söyledi.  Seçim döneminde kurulan komiteye, çalışmalarla ilgili bütçe ayırmak amacıyla yapılan para havuzu hakkında kendisine karalamalarda bulunulduğunu belirten Furat; “Belgeleri getirsinler, siyasetin S’sini bir daha ağzıma almayacağım. Beni yıpratmaya çalışanlara müfteri diyorum. Bu kişilere mahkemede hesap soracağım” diyerek kendini aklamak istediğini vurguladı.

“SİYASİ YAŞAMIMI BİTİRMEK İSTİYORLAR”

İl Başkanlığı döneminde 18 kişinin istifa etmesinin ardından bu tür ithamlara maruz kaldığını belirten Furat, “İl Başkanlığı seçimlerini kaybettikten sonra benim yanımda görev alan bazı arkadaşlar basında bir takım açıklamalarda bulundular. Bu nedenle açıklama yapma gereği hissettim. Bir yerel seçim yaşadık. Seçimlerde kampanyalar yapılır. Seçim çalışmalarıyla ilgili bir komite kurduk ve başına saymandan arkadaşımızı seçtik. Ekonomik sıkıntılarla hazırladığımız programlar çerçevesinde zor şartlar altında mücadele etmek zorunda kaldık.  Bu yapılan çalışmalarda güzel neticeler aldık. Broşürlerin haricinde bir tane kalem bile dağıtmadan vatandaşa derdimizi anlattık ve desteğini kazandık.  30 Mart seçimlerinde Zonguldak ve çevrelerinde büyük bir başarı sağladık.  Seçimler bitti. Değerlendirmelerimizde her türlü hesabı verebileceğimizi ifade etmemize rağmen, 18 arkadaşın istifası gündeme geldiğinden dolayı kampanya ile ilgili bir takım durumların olduğunu ifade eden açıklamalar oldu.  Üzerimizde oynanmaya çalışılan bir kara propaganda algı yönetimi var. Bu algı yönetimi “Halil Furat’ın Zonguldak’taki siyasi yaşamının önünü nasıl keseriz” şekline dönüştü.  Ben bunları, bu ayın 25’in den sonra seçim sürecine girilince konuşacağım” dedi.

“BELGELERİ GETİRİN, SİYASETİN S’SİNİ AĞZIMA ALMAM”

Kendisini yıpratmaya çalışanların olduğunu söyleyen Furat, “Kurulan komitede sayman arkadaşımız bir bütçe koymuş ve bu bütçe de belediye seçimi için harcanacak paraların havuzudur. Bu havuzun CHP İl Yöneticisiyle hiçbir alakası yoktur. Arkadaşlar seçim adına yapılacak masrafları karşılayacak bir havuz oluşturmuştur.  Bu havuzun da geliri ve gideri kalem kalem bellidir. Bunu basın yoluyla gündeme getiren arkadaşımız art niyetlidir.  Ancak şunu Zonguldak ve partililer bilsin;  bu bir kara kampanyadır.  Bizim üzerimizde Zonguldak’ta algı oluşturulmaya çalışılıyor.  Ben bu ithamları kesinlikle kabul etmiyorum.  Burada ön seçimin iptaliyle ilgili Belediye Meclis Üyeleri’nden para talebinde bulunulmuş gibi görüntü verilmek isteniyor. Bununla ilgili bana eğer bir tane belge ve bilgi getirirlerse siyasetin S’sini bir daha ağzıma almayacağım. Bir daha siyasetten kesinlikle söz etmeyeceğim. Ama bu belgeler ellerinde olmadan beni karalamaya çalışanlara şunu söylemek istiyorum; beni yıpratmaya çalışanlara müfteri diyorum. Elinde belgeniz varsa çıkarıp ortaya koyun. Eğer koymazlarsa ben bu kişilere Zonguldak halkı önünde, mahkemede hesap soracağım” şeklinde konuştu.

(Nermin AKKAYA)