Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit, MHP Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner ve beraberindekiler ile birlikte Yeşil Mahalle sakinlerini ziyaret ederek 2014’ün Mart ayında yapılacak yerel seçimlerinde kendisine ve partisine destek istedi. Gülay, birileri gibi basını ve kamuoyunu yanıltmak için arkalarından birilerini toparlayıp da en büyük başkan diye bağırtmıyoruz” dedi. MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, mahalle ziyaretleri hakkında şunları söyledi:

ZONGULDAKLI BİZE GÜVENİYOR

 “Biz birileri gibi basını ve kamuoyunu yanıltmak için arkamıza birilerini toparlayıp da en büyük başkan diye bağırtmıyoruz. Çat kapı gibi geliyoruz. Hiç programlamadan gelip insanların kapısını vuruyoruz. Buna rağmen insanlar, ‘sana şans vereceğiz, çünkü seni dinliyoruz. Senin projelerin bizim için çok ideal’ diyor. Özellikle bu bölgenin şikâyeti olan tapuyu ve Zonguldak’ın genelinde şikâyeti olan su sıkıntısını bizim çözeceğimize inanıyor. Biz vatandaşa şunu söylemiyoruz. ‘Ver oyu, al tapuyu’ demiyoruz. Bize oy verseler de, vermeseler de biz bütün vatandaşlarımızın tapusunu dağıtacağız. Sularını da ucuzlatacağımızı Zonguldaklı bize güvendiğini göstermektedir. Biz seçim çalışmalarının birçoğunu basına yansıtmıyoruz. Yaptığımız çalışmalardan kamuoyunun bilgisi olması için arada sırada basın mensupları ile beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gördüğümüz ilgiden memnunuz. Bugün çat kapı geldiğimiz mahalledeki hanım kardeşlerimizin bile daha biz gelmeden kendileri de kapının önüne çıkıp, ‘Zaten oyumuzu da size verecektik’ demesi zaten bizi gururlandırıyor, onurlandırıyor. Bir kez daha söylüyorum. Zonguldak’ta bu ipi göğüsleyecek olan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Çünkü biz 100 gündür çalışıyoruz. Daha rakiplerimiz sahada yok. Bu açığı kapatmaları çok zordur. Ve inşallah çalışan bir belediyeyi Zonguldak’ın hizmetine sunacağız. Mahallelerde kapılara vurduğumuz da mahallenin sıkıntılarını dinlemiş oluyoruz. Herkes belediyeden şikayetçi herkes yıllardır Zonguldak’ta bir şey olmadığını söylüyorlar. İnşallah çalışan genç bir belediye başkanıyla Zonguldak’a hizmet etmek istediklerini söylüyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor”

“ZONGULDAK MİNİBÜSE BİNEN BİR BELEDİYE BAŞKANINI GÖRECEK”

“Havaların düzgün olduğu zamanlarda biz mahallelere dolmuş veya halk otobüsü ile çıkıyoruz. Biz çünkü normal hayatta da halkın içinde olan bir başkan adayıyız. Yani biz insanlar gibi Ankara’dan ya da başka yerlerden gelip bürokrat arabalarından inerek belediye başkanlığına aday olmadık. Ben Zonguldaklıya da bunları anlatıyorum. Bizim en çok teveccüh gördüğümüz yer zaten Zonguldak’ın içinden bir arkadaş olmamız. Bizi Zonguldak’ta ‘bizim çocuk’ olarak görüyorlar. Yani yaşıtlarımız arkadaş, büyüklerimiz kardeş ve daha büyüklerimiz ise evlat olarak görüyorlar. Bizim en büyük avantajımız bu. biz. Yıllardır alışılagelmemiş belediye başkanlığını Zonguldaklıya göstereceğiz. Kendi içlerinden biri minibüse binen, taksiyle her yere gitmeyen, makam koltuğunda oturmayan çalışan bir belediye başkanını Zonguldak görecek.” (Barış Doğan