ALACAĞIMIZ BELEDİYEYİ KAYBETTİK

SİYASET SEVİYESİZLEŞTİ

Çalışmalarını eksik gördüğümüz teşkilatların yönetim atama çalışmalarının tamamlandığını belirten Ayan, il başkanları toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından belirlenen isimleri kamuoyuna duyurdu.  Hiçbir şahısla kırgınlığının olmadığını söyleyen Ayan, Zonguldak’ın tamamını kuçaklayan isimlerle milletvekilliği seçimlerinde MHP’nin en az iki milletvekili çıkaracağını savundu. MHP’nin seçimleri kaybetmesinin sebebinin olarak CHP ile birlikte hareket etmesi yönünde çıkan söylentiler de cevap veren Ayan, “CHP ile beraber haret etmemiz olanaksız ve MHP başkasına göre siyeset yapmaz.Siyasetin seviyesizleşmesi budur” dedi. “Zonguldak’ta MHP mutlaka belediyeyi kazanmak için yola çıkmıştır” diyen Ayan, bunun bir başarı olmadığını aksine Zonguldak’ta kazanacakları belediyeyi kaybettiklerini söyledi.

HİÇBİR ŞAHISLA KIRGINLIĞIMIZ YOK

İl, ilçe ve belde kurucu yönetim kurulu başkanlığına atanan isimleri açıklayan Ayan, “Merkez Okan Doğramacı,Devrek Caner  Çavuşoğlu, Kilimli Serdar Yaralı, , Ereğli Telat Şeker, Çaycuma Mustafa Kaplan, Karaman Kenan Kaymak, Elvanpazarcık İsmail Kocabıyık, Gülüç Atilla Tarık Semiz.Hedefimiz MHP önce kurumsal yapısına kavuşacak ve Zonguldakla bütünleşecek. Genel başkanımız bizlere inandılar ve Zonguldağın düzgün bir yapıya kavuşacağını inanlara göndermiş olduğumuz bu yeni atamaları 3 gün içersinde atayarak, Zonguldakta göreve başlamaları için bize bu yetkiyi verdiler.Teşkilat olarak hiçbir şahısla arkadaşımızla kırgınlığımız olmaz. Onlarla bir kavgamız olmaz. Amacımız sadece MHP’yi Zonguldak’ta iktidara taşıyacak kadroların oluşmasından başka hiçbir çalışmamız ve gayretimiz olmaz.

ALINAN SEÇİMİ KAYBETTİK

 “Atamaların Zonguldakımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyen Ayan, “Zonguldak’ta MHP mutlaka belediyeyi kazanmak için yola çıkmıştır. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Zonguldak’ta alınan seçimi kaybettik. Evet, bir başarı var ama  neden böyle olduğu sorusu var. Bu bir başarı değildir. Biz alacağımız belediyeyi kaybettik. Benim üzüldüğüm ve kızdığım nokta burası. Teşkilatların bu şekilde yapılanıp, Zonguldak’ın tamamını kuçaklayarak sonraki seçimlerdir. Milletvekili seçimlerinde MHP Zonguldak’tan en az iki milletvekili çakırmak zorunda  yaptığımız çalışamalar ve kadrolar bunlardır.

CHP İLE HAREKET ETMEMİZ OLANAKSIZ

Seçimlerde CHP ile birlikte hareket ettikleri için kazanamadıkları yönünde çıkan söylentilere de cevap veren Ayan; “Bizim CHP ile beraber haret etmemiz olanaksız bir şey. Onlarda kurumsal bir parti bizde kurumsal köklü bir partiyiz. Yani onların adayı kazansın veya bunlar kazanmasın diye MHP başkasına göre siyeset yapmaz.  Bizim tek hedefimiz kendi ayaklarımızın üstünde durarak kendi kadrolarımızla seçim kazanmak.  Onları söyleyen ayıp ediyor. Siyasetin seviyesizleşmesi budur işte. Bu bakımdan siz onlara itibar etmeyin. Bizim hiçbir partiyle irtibatımız olmaz, zaten MHP 45 yıllık kurumsal bir yapıya kavuşmuş bir partidir” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA