Türk Ocağında düzenlenen ocak başı sohbetlerine devam ediliyor. Ocak merkezinden verilen bilgilere göre Türk Ocağın da düzenlenen Ocak başı sohbetinde basında çıkan ve gündem oluşturan haberlerle ilgili konuşan şube başkanı Erol ŞEREF konuşmasın da özetle şunları söyledi;

Türkiye Cumhuriyeti devletine baş kaldırıp isyan eden, 30 binin üzerinde vatandaşımızı şehit eden, binlerce ocağa ateş düşüren. Milletimizi ve vatanımızı bölmek isteyen, terörist başı için Şırnak valisinin ‘’ çözüm süreci konusunda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum ‘’ mealindeki sözleri tam bir aymazlıktır.

Bu sözler büyük bir gaflettir. Bu sözlerin sahibi olan vali devleti temsil görevi ile nasıl bağdaştırmıştır. Bu bir akıl tutulması değil de nedir. Terörist başı ile empati kurmaya çalışmak nasıl bir düşüncedir.

Basına yansıyan bu sözleri hayret ve ibretle takip etmekteyiz. Şimdi de ağrının yeni belediye başkanı daha koltuğunu ısıtmadan ilk icraat olarak Ağrıdaki hava şehitleri anıtını ve Atatürk ün silah arkadaşlarından, Milli mücadelenin kahramanlarından Anadolu topraklarından Türklüğü ve İslamiyeti silmek isteyen ermeni çetelere karşı büyük başarı gösteren, tarihi şahsiyet Kazım Karabekir Paşa’nın isminin cadde ve sokaklardan kaldırılmak istenmesi bir ihanetin sonucu değil de nedir?

Devlete isyan edip, ülkeyi ve milleti bölmeye çalışan gözlerini kan bürümüş teröristleri ve bunları destekleyenleri muhatap kabul eden kim olursa olsun, bu millete düşmanlığının hesabını er ya da geç tarih önünde verecektir. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner sözü hatırlanmalı ve hesabın tersine döneceği unutulmamalıdır.

Türk milletinin tarihine yapılan bu saldırıyı ve devlet görevlilerinin teröristlerle empati kurmaya çalışmasını şiddetle kınıyoruz.