AKP’de kangren haline gelen Köksal Toptan-Hamdi Uçar çatışması Cumartesi günü GMİS Salonu’nda yapılan İl Danışma Meclisi Toplantısı’na damgasını vurdu. Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş’ın Kösal Toptan’ı eleştiren İl Başkanı Hamdi Uçar’ı destekleyen konuşmasının ardından söz alan Milletvekili Özcan Ulupınar da Ali Bektaş’ın Kozlu Belediye Başkanlığı döneminde yaptı usulsüz işleri hatırlattı. Tansiyonun bir hayli yükseldiği toplantıda oturduğu yerden ayağa kalkan Ali Bektaş, Ulupınar’a kum-çakıl ocaklarını hatırlatarak salonu terk etti. Aynı toplantıda parti içi hainler de gündeme geldi. Bazı eski ve yeni belediye başkan adaylı Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz’i kastederek hainlikle suçladı. Bazı belediye başkanları ise bürokratları partinin değil, sendikaların atamasını eleştirdi.

“TOPTAN’IN ŞERRİNDEN KORKACAKSIN”

Toplantının basına kapalı bölümünde Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, Köksal Toptan’ı hedef aldığı konuşmasında şunları söyledi: “Süleyman Caner diyor ki; ‘Hamdi Uçar’la berabersin diye TTK Genel Müdürü olmana sıcak bakmıyor’ İl Başkanıyla olmak kadar doğal ne var? Erkek olan gelip burada konuşacak. Allah Köksal Toptan’ın şerrinden korusun. Köksal Toptan’ın şerrinden korkacaksın”

Muzaffer Kalaycıoğlu ve Yaşar Gök’ün İl Başkanı Hamdi Uçar’ı değiştirmek istemesine de tepki koyan Bektaş, “Bu iş sizin haddinize mi?” dedi.

“AK KAVŞAĞI DA KONUŞALIM”

Ali Bektaş’ın bir hayli sert konuşmasının ardından mikrofona gelen AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “Madem her şeyi konuşacağız. Ak kavşağı da konuşalım. Biz sizin de neler çevirdiğinizi biliyoruz. ‘Ak Kavşak’tan hiç bahsetmiyorum. Orada neler çevirdiğinizi herkes konuşuyor zaten. Metin Karaduman’ın binaları yarı yasal, karşısındakiler hiç yasal değil. Öyle bu işler konuşmakla olmuyor Ali Bey” şeklinde konuşunca Ali Bektaş, “Kum çakıl ocağını da konuşalım. Bırak Allah aşkına” diyerek solunu terk etti. Konuşmasının son bölümünde Pusula Gazetesi’nin Devrek’te yapılan HES Projesi nedeniyle kendisini hedef alan yayınlar yapmasına tepki gösteren Ulupınar, “AKP’ye yakın bir gazete ağabeyini meclis üyesi yapmadık diye sürekli bizi yazıyor. Bir tek o yazıyor. Yazılanlar tamamen yanlış. O işi mahkemeye taşıdık.” dedi.