Milletvekilliği aday adaylığı için 25 Aralık’ta istifa etmesine kesin gözüyle bakılan CHP İl Başkanı Harun Akın’ın hesapları alt üst oldu. İstifasıyla boşalan koltuğa Ertuğrul Koltuk’u getirmesi beklenen Harun Akın ve yönetim kurulu, CHP Genel Merkezi’nden gelen genelge ile şaşkına uğradı. 28 Kasım’da tüm teşkilatlara gönderilen genelgede milletvekilliği için istifa etmeyi düşünen İl ve ilçe Başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin 25 Aralık’a kadar istifa etmeleri, etmeyenlerin başvurularının kesinlikle değerlendirmeye alınmayacağı belirtildi.

“SEÇİM YAPMAYIN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin’in imzasıyla gönderilen genelgede istifa olması halindeki durumlarda seçim yapmaması ve bilgi paylaşımı yapılması için şu görüşlere yer verildi:
Bu sebeple boşalmış ya da boşalacak olan İl-İlçe Başkanlıkları ile İlçe yönetim kurulu üyeliklerine Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile Genel Sekreterliğin bilgisi olmadan herhangi bir seçim yapılmamasını, görev yerlerinin doldurulmamasını önemle rica ederiz.” MERYEM AKGÜN