Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin 30 Ekim tarihi itibarıyla Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü’nde sürdürmekte olduğu şube müdürlüğü görevimden istifa ederek AKP’den Zonguldak Belediye Başkanlığı için adaylık müracaatı yaptığını açıkladı. Sezgin açıklamasında, “Zonguldakta doğdum. Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden 1989 yılında mezun oldum. Yüksek lisansımı Yerel Yönetimler bölümü üzerine tamamladım. Zonguldak bizim. Zonguldak bu kentte yaşayıp bu kentin havasını soluyup bu kentin cefasını çekenlerin ve bu kentin güzelliklerini yaşayanların. Bu sebeple bu aziz şehrimize, cumhuriyetimizin bu ilk şehrimize hepimizin sahip çıkması gerekiyor.” dedi.

 

EMANETİ EHLİNE TESLİM EDİN

Sezgin, “Hiç kimse bu şehri bizden iyi bilemez tanıyamaz. Bu kentte yaşayanlar olarak bu şehrin sorunlarını da çözüm yollarını da en iyi biz biliriz. Belediye hizmetleri açısından yıllarını boşa geçirmiş, çağdaş anlamda imaj değiştirememiş kentimizin süratli olarak bir imaj değişikliğine ve yönetim değişikliğine ihtiyaç var. O partili bu partili ya da partili partisiz hangi siyasi düşünceden olursa olsun bu kentte yaşayanların ortak paydamız olan bu kent için yaşanabilir bir Zonguldak yaratmak için çok önemli olan önümüzdeki 5 yıl doğru karar vermesi ve emaneti ehline teslim etmesi gerekiyor. Başka Zonguldak yok. Biz bu anlamda iddialıyız.” dedi.

 

TUR PROGRAMLARINDA ZONGULDAK DA OLACAK

Sezgin Ankaralılar, İstanbullular birkaç sene içerisinde 2-3 saat içerisinde ulaşabildikleri, bir geldiklerinde tekrar tekrar gelmek isteyecekleri sahil ile deniz ile en kısa sürede buluşacakları bir kente hazır olsun. Özellikle hafta sonları ‘Zonguldak çok değişmiş bu hafta sonu biz de gidip görelim ‘diyecekler. Turizm şirketlerinin birkaç yıl sonraki tur programlarında Zonguldak’ta olacak. Planınızı, programınızı buna göre yapın.” dedi.