CHP’nin Zonguldak’ta astırdığı “128 Milyar dolar nerede?” pankartlar kolluk güçleri tarafından indirilmiş ve CHP İl ve İlçe Başkanları ile parti yönetim kurulu üyelerinden bir kaçının Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınmıştı. CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, olayla ilgili açıklamasında, “Mevcut iktidarın muhalefete özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik ve her geçen gün dozu artarak devam eden “siyaset yapma” alanının daha daraltılmasına yönelik bir operasyon başlatmıştır” dedi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yaptığı yazılı açıklamasında, “Ülkemizin her yerinde,Partimizin İl ve İlçe Başkanlıkları tarafından asılan,”128 Milyar Dolar Nerede?” Pankartları İl Binamızda da olduğu gibi savcılıkların aldığı kararlarla “haksız bir şekilde” kolluk güçleri tarafından indirilmeye devam ediyor.

“SİYASET YAPMA ALANINI DARALTIYORLAR”

Bunlara ilaveten Merkez İlçe Başkanlığımızın yöneticileri tarafından,Gazipaşa Caddesinde dağıtılan broşürlerden,”Elektrik ve Doğalgaz” faturalarında ki fahiş zamları sorgulayan iki tanesi de (Türkiye’de ilk defa Zonguldak’ta olmak üzere) Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret suçlaması iddiasında bulunularak dağıtımı engellendi ve İlçe Başkanımız ile dört yönetici arkadaşımızın güvenlik şubede ifadeleri alındı. Bütün bu yapılanlar,mevcut iktidarın muhalefete özellikle de Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik ve her  geçen gün dozu artarak devam eden “siyaset yapma” alanının daha daraltılmasına yöneliktir. Ülkeyi yönetenler, Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere tüm muhalif kesimlere korku,baskı  yıldırma yöntemleri uygulayarak bir sindirme operasyonu başlamıştır.

“HALK NEZNİDE İTİBARLARINI YİTİRDİLER”

Her geçen gün halk nezdinde itibarını ve çoğunluğunu biraz daha yitiren iktidarın bu paniğini saklama telaşı gün yüzüne çıkmıştır, foyası bütün çıplaklığı ile orta yerlere saçılmıştır.  Birkez daha buradan soruyoruz! Ne zamandan beri halkın çıkarlarını savunmak,halkın yanında olmak,halkın dertleri ile dertlenmek suç kapsamına alınmıştır? Yoksulluk,yolsuzluk, işsizlik, açlık, salgın, hukuksuzluk  ile tek başına boğuşmaktan yorgun düşen halkımız;gündem değiştirmek ve algı yönetmekte pek mahir olan iktidar, Karadeniz’de Doğalgaz müjdesi, Ay’a sert iniş Kanal İstanbul gibi pembe dizilere taş çıkartan Projelerle vaziyeti idare etmeye çalışmaktadır! Ama korkunun ecele faydası yoktur. Hızla yaklaşmakta olan ve halkımızın büyük bir desteğini alan Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında Büyükşehirlerde ki CHP’li Belediyelerimizin gösterdikleri halkın yararına,adaletli,tasarrufu ön planda tutan,yandaş kayırmacılığı yapmayan,planlı,kamucu projelerine ülke çapındaki tüm yurttaşlarımızın hizmetine sunacak,onlarla paylaşacaktır.

“ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bütün bu baskı ve yıldırmaların CHP’nin tüm örgütlerine ve üyelerini etkilemeyeceğini aksine daha bilenmiş ve mücadele azmi yükselmiş olarak görevlerine devam edeceklerini buradan birkez daha ilan ediyoruz. Zonguldak Merkez İlçe Örgütümüz,salgın ve kısıtlamaların müsaade ettiği ölçüde alanlarda,mahallelerde  yurttaşlarımızın yanında olacağımızı ve “beş maskeyi” halkımıza dağıtamayanlara örnek olmak üzere,çözüm üreten broşürlerimiz ile birlikte  maske paketlerimizi de dağıtmaya devam edeceğimizi kamu oyu ile paylaşıyor, halkımıza Hayırlı Ramazanlar diliyoruz” dedi.