Siyasi hayatına heyecanlı yaşadığını söyleyen Akın, siyaset yoluyla halka hizmet vermenin önemli olduğunu vurgulayarak,  sorunların çözümü adına komisyon kurduklarını ifade etti. Akın, komisyonun 2 ay boyunca yaptığı çalışmaları çözüme kavuşması adına sonucu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ulaştıracaklarını söyledi.

Siyasi hayatını heyecanlı yaşadığını söyleyen Akın, siyaset yoluyla halka hizmet vermenin önemli olduğunu vurgulayarak,  sorunların çözümü adına komisyon kurduklarını ifade etti. Akın, komisyonun 2 ay boyunca yaptığı çalışmaları, çözüme kavuşması adına Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ulaştıracaklarını söyledi.

CHP İl Yönetim Kurulu kararı ile oluşturulan 9 kişilik komisyonu tanıtan Akın, “Zonguldak çok sorunlu bir kent haline geldi. Partiler, kurumlar,  gazeteciler,  emeklisi, işçisi, çalışanı, mühendisi, işsizi hep beraber bu geminin içindeyiz. Komisyonumuzun çalışacağı alan Zonguldak sorunları ve çözüm önerileri olacak. Komisyonumuzun çalışma süresi İl Yönetimi kararıyla söylüyorum; şimdilik 2 ay.  Zonguldak’ın değerli insanlarına bu çağrıyı yaptım. Komisyon Başkan ve Üyeleri şu şekilde:  Başkan Harun Akın, Üyeler Hüsnü Meydan, Şerafettin Avşar, Ahmet Altun, Murat Pulat, Avni Kılıç, Altan Sezgin, Mehmet Çebi, Engin Güner, Sevcan Özelli. Komisyon çalışmalarımız Zonguldak’ı bir bütün olarak ele alacak. İlçe Başkanlarımız da ilçelerdeki sorunları ve çözümleri bize getirecekler. Zonguldak’ı tanıyacağız” dedi.

“FARKIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ”

Zonguldak’ın önemli konularını esasa alacaklarını belirten Akın, “TTK ve kömür gerçeğini vurgulayacağız. Filyos Vadisi Projesi var. Bunu söylemekten utanıyorum ama söylüyorum. 30 senedir imar affı kanununu yerine getirememişler. Bu konuda herkes sorumlu hiç kimse kenara çekilerek bugünkü belediyeyi suçlamasın. Önce mülkiyet sorununu çözüme kavuşturmalıyız. Zonguldak bir devlette sayılabilecek birçok zenginliklere sahip. Zonguldak; denizi, yeşili, turizmi ve yer altı ile yer üstü kaynakları olan tek il. Buna da kafa yoracağız. Niyetimiz iyi. İğneyi önce kendimize batıracağımızı söyleyebiliriz. Hiçbir parti bugüne kadar bu sorunlarla karşılaşmak istemedi. Biz farkımızı ortaya koyacağız. İyi bir şey çıkartırsak bunun takdirini millet verecektir. 2 aylık iyi bir niyet için yola çıkıyoruz. Derdimiz Zonguldak. Bu konuda her türlü desteğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Akın son olarak, komisyonun 2 ay boyunca oluşturduklarını çözüme kavuşması adına gerekirse Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunacaklarını belirterek komisyon üyeleriyle toplu fotoğraf çektirdi.  (Nermin AKKAYA)