Geçtiğimiz gün meclisteki bütçe görüşmeleri sırasında CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Enerji Bakanı Taner Yıldız’a Türkiye’nin her yıl enerji ithalatına 60 milyar dolar ödediğini, bunun da cari açığın en büyük kalemlerinden biri olduğunu belirterek “İthal edilen kalemler arasında doğal gaz ve petrolün yanında taş kömürü de bulunmaktadır. Oysaki sizin ifadelerinize göre, Türkiye'de 14 milyar ton kömür rezervi vardır ve sadece Zonguldak'ta 1,5 milyar ton taş kömürü rezervi bulunmaktadır. Bütün bunlara karşın bugün Zonguldak limanlarına ithal kömür gemileri yanaşmaktadır, üretim azalmıştır, istihdam azalmıştır oysaki milletvekilleriniz 2011 seçimlerinde, Zonguldak'ta Türkiye Taş Kömürleri Kurumunda üretimi artırma, istihdamı artırma sözü vermiştir ve TTK'ya 2.500 işçi alım sözü vermiştir. Şimdi size sormak istiyorum: Milletvekillerinizin verdiği bu sözü ne zaman tutacaksınız?” şeklinde soru yöneltti.

Bakan Yıldız ise bu soruya mecliste cevap vermek yerine cevabını yazılı olarak bildireceğini belirtip AKP Zonguldak milletvekillerini zor duruma düşürmek istemedi.

Köktürk’ün meclisteki bürosundan yapılan açıklamaya göre Ali İhsan Köktürk, Bakan’ın cevabının takipçisi olacağını da belirtti.