Zonguldak 19’uncu dönem Milletvekili Ali Uzun, AKP’den Zonguldak Belediye Başkan aday adaylığıyla ilgili sessizliğini Halkın Sesi’ne bozdu. Genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’yle(MHP) son anda yaşadığı problem nedeniyle bağımsız aday olmak zorunda kalan Ali Uzun, bu kez yoğurdu üfleyerek yiyor… Şuana kadar AKP’den her hangi bir isimle siyasi bir görüşmesi olmadığının altını çizen Ali Uzun, “Şuana kadar hiçbir şey yok. Ama yarın ne olur bilmiyorum. Şimdilik beklemeyi tercih ediyorum. Ankara’da her gün 15-20 vatandaşımızla işim gereği görüşüyorum. Telefonla arayan vatandaşlarımız da sürekli aynı soruyu soruyor. Son genel seçimde merkezde 7-8 bin oy almış, 3 bin oyu iptal olmuş bir adayım. Demek ki halk bizi hizmet noktasında görmek istiyor” şeklinde konuştu.

“İSTİFA EDENLERİ BİR GÖRELİM”

Kamuoyunda sıkça gündeme gelen, “Köksal Toptan, Ali Uzun’u istemiyor” iddialarını da sorduğumuz Uzun açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Benim Sayın Köksal Toptan’la hiç bir problemim yok. Benim kimseyle problemim olmaz. Hele bir adaylık için istifa edenleri bir görelim. Zonguldak’ta eğer bana böyle bir görev verilirse görevden kaçmam”

   Uzun, adaylık noktasında “kararınızı ne zaman vereceksiniz?” şeklindeki soruya ise, “Hafta sonuna kadar her şey belli olur. Her halde bayram sonrası kararımızı veririz” diye yanıt verdi.