“İmzaların takipçisi olacağız”

Furat, Demokrasi Platformu’nun belediye tarafından onaylanan Lavuar alanı projesi için başlattığı imza kampanyasında 5 bin imza toplandığını ve parti olarak desteklediklerini belirterek “Zonguldak’ta bildiğiniz gibi bir lavuar alan bilmecesi yaşanıyor. Lavuar alanı senelerce Koruma Kurulu kararıyla dokunulmasına müsaade edilmeyen bir hal almıştır. Ama Koruma Kurulu bunun bir tarihi eser almadığını dolayısıyla lavuar alanının yıkılmasıyla kaldırılmasıyla ilgili önünde bir engel olmadığını ifade etti. Gerek pazarcı esnafımızın mal devirdaiminin yaptığı, vatandaşın orada karton istiflediği bir alan olarak Zonguldak’ın en güzel yeri olmasına rağmen orası bütün insanların pisliklerinin attığı, tırların temizliklerini yaptığı bir alan olarak öyle bir şekilde duruyor. Zonguldak Demokrasi Platformu Zonguldak’ın geleceğini göz önünde bulundurarak bu çirkinliğin oradan kalkması için bir imza kampanyası başlattı. Bizde CHP olarak bu kampanyaya destek verdik. Bu kampanyada 5 bin imza toplandı. İmzalar TTK Genel müdürlüğüne ve Zonguldak Belediyesi’ne  ve diğer kurum ve kuruluşlara Demokrasi Platformu tarafından  gönderildi. Biz şehrin girişini işgal eden bu çirkinliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Belediyemizin orası için ödülde kazanan bir projesi de var. O projeyi Zonguldak Halkına yaraşır bir şekilde Zonguldak insanının nefes alabileceği, Zonguldak insanının gezip sosyal etkinliklerde bulanabileceği bir alan olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Orası Zonguldak’ın aydın yüzü olabilecek bir yer. Toplanan bu imzalar dikkate alınarak AKP il yöneticilerinin gerekli bakanlıklara göndererek orası ile ilgili gerekli tahsislerin yapılmasını bekliyoruz. Bu konunun önemli olduğunu bütün Zonguldak halkı biliyor. Bunun da bundan sonra bu imzaların  takipçisi olacağız.” diye konuştu.

“Biz tarafsızlığımızı gösterdik”

Furat, belediye başkanı yardımcılığına seçilen Şanal hakkında söylenenler için “Zonguldak Belediye meclis üyelerinden bir arkadaşımızı belediye başkanlığı yardımcılığına getirdik. Belediye başkanlığı yardımcılığına getirdiğimiz arkadaşımızın maaşın belediye başkanının maaşının 3’te 2’si yani 5 bin 900 lira olunca bu konu ile ilgili AKP il başkanının Zonguldak halkının çıkarlarına ters hareketler yapıldığını vurgulayan geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaptı. Bundan önceki belediyemiz döneminde belediye başkanlığı yardımcılığı kullanılmıyordu. Yatırımlarımızın büyümesi ve verilen hizmetlerin çabuk olması adına böyle bir uygulamaya gidilmesine kara verildi. Bu kural AKP’li bütün belediyeler tarafından uygulanan kanunda da belediye başkanının maaşının 3’te 2’si alacağı belirtildiği halde biz 5 senedir uygulamadığımız bu kuralı AKP’liler 2 veya 3 başkan yardımcılığı halde bizi eleştiren, Zonguldak halkının paraları CHP’li belediye meclis üyelerine peşkeş çekiliyormuş gibi bu düşüncelerle açıklama yapıldı. Bu açıklamaları hayretle izledim. Vatandaşın bununla ilgili yaptığı yorumlarda ‘Bu kadar duyarlıydınız da Kozlu’da yapılanlara neden ses çıkarmadınız.’ diyor. AKP il başkanının bu konudaki görüşlerini hayretle karşılıyorum. Ereğli belediye başkanı yardımcısını ne kadar aldığını söylesin. AKP il başkanı desin ki ‘Bizim başkan yardımcımız bin lira para alıyor’ diye açıklama yapsın. Bu nedenle bunlar çamur at izi kalsın politikalarıdır. AKP’li belediyelerin başkan yarımcılarına verilen ücretleri de biliyoruz. Yapılan peşkeşleri, suistimalleri, yandaşlara sağlanan imkanlar yaşadık. Zonguldak’ta. Danışma kurulu toplantısında milletvekilleri çıktı ‘Biz Ak kavşak yüzünden Zonguldak’ta seçimleri kaybettik’ dedi. Bu Ak kavşakta kimlere rant sağlanmıştı, çıksın AKP il başkanı açıklasın. Benim başka bir belediye başkanı yardımcısı adayını desteklediğimiz yönünde bir spekülasyon yapmış aynı gazete. İl başkanı, ilçe başkanı ve belediye başkanı oy kullanmadı.  Biz tarafsız olduğumuzu gösterdik. Bu olayları sulandırmak, milletvekillerine dayandırmak adına bu gazetenin parti içinde verilen bilgilerle  yönlendirildiğini eleştiriler yapıldığını biz biliyoruz. Biz tarafsız davrandık. Üç arkadaşımız arasında geçen seçimlerde Şenol Şanal 9 oy alarak seçilmiştir Haberal, TSO’nun iftar yemeğinde öğrendi Şanal’ın başkan yardımcısı seçildiğini. Bunları buralara çekerek bir yerlere çıkarmak, geçmiş seçimlerin rövanşını bu şekilde almaya çalışmak çok ayıptır. Biz o gazetenin CHP ile ilgili düşüncelerini biliyoruz. CHP2yi yerden yere vuran o gazete. CHP adayı olmasına rağmen ,geçmişte görev yapmasına rağmen birilerini koruyor. Birileri üzerinden bize saldırıyor. Ben bu aradaki ilişkilerin kirli ilişkiler olduğunu tahmin ediyorum. Bir atasözü vardı. Yel kayadan toz alır. Bunlarda CHP’de ancak toz alabilirler.” dedi.

“Zonguldak’ta daha büyük bir caddeye de Ufuk Ar ismini verilmesini isterim.”

Furat, Ufuk Ar’ın isminin çocuk parkına verilmesi hakkında şunları söyledi. “Geçmişte partimizde çalışmış, şehrimizde de esnaf olarak hayatını devam ettirirken elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Ufuk Ar arkadaşımız kendisinin yapılması konusunda emeği geçtiği parka vatandaşlar belediyeden parkın ismini Ufuk Ar olarak verilmesini istemişler. Belediye tarafından bir çocuk parkına ismini verilmesini gruplara sunmuş, komisyona gitmiş oy birliği ile parkın ismini Ufuk ar olmasına karar verilmiş.. Zonguldak’ta binlerce sokak var. Bu sokaklara birilerinin ismi veriliyor. Hayırseverlik benim ile Allah arasında olan bir şey. Ben paramın hesabını gazeteye giderek reklam yapmak zorunda değilim. Kimin hayırsever olduğunu nereden bileceksin Allah’la kulun arasında olan bir şeydir. Bu arkadaşımızın ismini orada yaşamasını istemiş vatandaşımız oranın ismini Ufuk Ar parkı vermişler. Ben Zonguldak’ta daha büyük bir caddeye de Ufuk Ar ismini verilmesini isterim.”(Aykut KARA)