AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar Torba Kanunla yapılan düzenleme ile Vazife Malullerinde Derece Kademe İlerlemesi Yapılması ve Ek Ödeme ve Eğitim-Öğretim Yardımı Kapsamının Genişletilmesinin kabul edildiğini belirtti. Zonguldak milletvekili Özcan Ulupınar konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“ 2012 yılı öncesi er ve erbaş ile kamu görevlisi vazife malullerine hariç diğer şehit yakını ve gazilerimize uygulanan derece kademe ilerlemesi genişletilerek 2012 yılında er ve erbaşlar dâhil edilmiştir. TBMM de kabul edilen kanun tasarısı ile Vazife malulü kamu görevlilerine de derece kademe ilerlemesi yapılarak aylıklarında artış sağlanması ve diğerleriyle arasındaki uygulama farklılıklarının giderilmesi amaçlanmıştır.  Torba Kanunla yapılan bir başka düzenleme ile Ek Ödeme ve Eğitim-Öğretim Yardımı Kapsamının Genişletilmesi sağlanmıştır. TBMM de kabul edilen kanun tasarısı ile Vazife malullüğü kapsamında ek ödeme ile eğitim-öğretim yardımı alamayanlara da bu imkândan faydalanması amaçlanmıştır. Ayrıca özel eğitim okullarında okumak zorunluluğunda olan engelli çocuklarımızın da bu haktan yararlandırılması amaçlanmıştır.” dedi.

ULUPINAR’I BELEDİYE BAŞKANLARI ZİYARET ETTİ.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu,  Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ve Çevre Şehircilik Zonguldak İl Müdürü Hasan Öztürk Meclisteki makamında ziyaret etti. Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, ziyaretle ilgili yaptığı açıklama da;

 “ Belde Belediye Başkanlarım ve Müdürümün ziyaretinden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Başkanlarımı bana beldeleri ile ilgili taleplerini iletti. Karaman Belediye Başkanımız Mustafa kalaycı ve Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu’nun İller Bankasından Kredi talepleri var. İller bankası Genel Müdürü Vekili Tuncay Karaman ile yaptığım görüşme sonrasında Başkanlarımın kredi başvurularını yapmalarını ve kendilerine yardımcı olacağını belirtti.

Beycuma ve Karaman Belediye Başkanlarım Beldelerinden geçen derelerin ıslahı konusundaki taleplerini ilettiler.   Beycuma, Karadere, Karaman Çayderesi, Üzülmez, Acılık ve Kokaksu derelerinin taşkın koruma ve sette çalışmaları 2013 yılı yatırım programında yer almaktadır. Konu ile ilgili Devlet Su İşleri Kastamonu Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ile görüştüm. Kendisinde taşkın koruma ve sette çalışmalarının 2013 yılı programında yer aldığını belirtti.” dedi.