Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri; Tuncer Kara, Kazım Adak, Murat Ovaç ve Necip Ovaç’ı ağırladı.

Batı Karadeniz Romanlar Derneği olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’na sunmuş oldukları projeler konusunda Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’dan destek talep edildi. Ulupınar’ın basın danışmanlığından yapılan açıklamaya göre Batı Karadeniz’de yaşayan romanların kurduğu dernek üyeleri romanlar, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’dan romanların yurttaşlık haklarıyla, sosyal, ekonomik ve kültürel durumlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi adına yapmış oldukları başvuruları hakkında destek talep etti. Batı Karadeniz’de yaşayan romanların okur-yazar oranlarının artırılması, yaşam standartlarının iyileştirilmesi, sosyal etkinliklerin yaygınlaştırılması ve tanıtılması konusunda Avrupa Birliği Geliştirme Fonu’ndan destek talep edildi. Bu talep hakkında Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’a bilgi veren Romanlar, bu konuda destek sözü aldı. Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı’na sunmuş olduklarıprojenin hayata geçirilmesi için destek sözü verdi.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise yapmış olduğu açıklamasında; Batı Karadeniz’de yaşayan Roman Kardeşlerimizin kurmuş oldukları dernek oldukça anlamlıdır. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmek her zaman başarıyı getirir. Roman Dernek Başkanımızın hazırladıkları proje ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanımız ile görüştük.  Daire Başkanımız gerekli çalışmaların yapılacağını ve bu projenin hayata geçirilmesi konusunda bizlere destek olacaklarını bildirdi. Bu projenin yanında roman vatandaşlarımızın bazı talepleri oldu; daha iyi şartlarda yaşamak, iş olanaklarının geliştirilmesi, dernek faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin artırılması gibi.  Birlikte yapılması gerekenler ve takip edilmesi gerekenler hakkında bilgi alışverişinde bulunduk.  Dernek başkanımız Rıza Demir başta olmak üzere özveri ile çalışan dernek üyelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.