AKP’den Çatalağzı Belediye Başkan aday adayı olan Vedat Vecdi Akça, eski bir futbol hakemi olarak, sahada her zaman cesur ve adaletli olduğunu, belediye başkanlığının da cesaret ve adalet isteyen bir iş olduğunu belirterek, “Çatalağzı demiryolu ile kuruldu, yine bir demiryolcu ile kurtulacak. Çatalağzı’nın sorunlarını ve çözümlerini biliyorum. İnsanların derdine derman olmaya Çatalağzı halkının yüzünü güldürmeye geliyorum” dedi.

 

Çatalağzı’nın yeni bir yüze ihtiyacı olduğunu vurgulayan Akça, “Kısa, orta ve uzun vadeli projelerimiz hazır. Yapacağım her işte önce insan ve doğa diyeceğiz. Çatalağzı gibi denizi ve ormanı olan bir beldenin kaderi bu olmamalı. Mutlaka santralden denize boşa akan suyu ekonomiye ve halkımızı hizmetine kazandıracağız. Başkalarının hayal bile edemeyeceği işleri biz Çatalağzı halkıyla omuz omuza vererek yapacağız.” şeklinde konuştu.

 

Uzun yıllar Devlet Demir Yolları Çatalağzı Lojistik Müdürlüğü, futbol hakemliği ve gözlemciliği yapan Vedat Vecdi Akça, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden(AKP)  Çatalağzı Belediye Başkan aday adayı oldu. Devlet memuriyeti nedeniyle seçim çalışmalarına geç başlamasına rağmen kısa sürede adından söz ettirmeyi başaran Akça, sıra dışı projeleriyle dikkat çekiyor. Denizi ve doğayı projelerinde öne çıkartan  Vedat Vecdi Akça’nın en önemli iddiası Çatalağzı’nın giriş ve çıkışında dağların altından Ömerağzı’na tünel yaparak Çatalağzı halkını denizle buluşturmak.   Akça’nın en iddialı projesi ise dağlık bir bölgede kurulan Çatalağzı’nda yüksek kesimlere ulaşımı teleferik, asansör ve yürüyen merdivenlerle yapmak.

 

DOĞA SPORLARI YAPTIRACAĞIZ…

Çatalağzı’nın doğa sporları için her türlü doğal güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Akça, “Ömerağzı’na geçiş tünelleri yaptığımızda, tüm Zonguldaklılar Filyos ya da Göbü’ye gitmek yerine Çatalağzı’nda denize girebilecek. Bu da yetmedi Ömerağzı’na yakın yerlerdeki tepelerde ve Göçükaltı mevkiindeki ormanlarda piknik ve dinlenme alanları ile hayvanat bahçesi yapacağız. En büyük hayalim ise paraşüt atlama kulesini hayata geçirmek…” dedi.

 

YÜKSEKLERE YÜRÜYEN MERDİVE VE TELEFERİK…

Çatalağzı sakinlerini günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için Türkiye’nin birçok bölgesinde faaliyette olan projeleri beldelerinde hayata geçireceklerini söyleyen AKP’nin aday adayı Akça, “Yüksek kesimler ile Çatalağzı merkez arasında teleferik, yürüyen merdiven ve asansörler kuracağım. Ayrıca Ömerağzı’nı Çatalağzı’yla birleştireceğimiz iki tünel beldenin bir anlamda akciğeri olacak. Çünkü yıllardır ÇATES’sin külünü soluyan halkımızın daha temiz bir beldede yaşamaya hakkı var” diye konuştu.

 

ÇAĞDAŞ BİR BELDE OLACAĞIZ

Amacının Çatalağzı’na ilk kez gelen bir kişiye şehircilik anlamında da beldeyi beğendirmek olduğunu ifade eden Akça şöyle konuştu: “Çatalağzı girişinden Işıkveren çıkışına kadar tüm bölgenin şehirleşme anlamında yeniden yapılandırmasını yapacağız. Çatalağzı’na muhakkak bir şehir meydanı kazandıracağız. Bunu yanı sıra bir yaşam merkezimiz olacak. Çatalağzı merkezden mahallelere alt ve üstgeçitler kurarak insanların can güvenliğini teminat altına alacağız”

 

ÇATES’İN SUYU HALKIN HİZMETİNE…

Çatalağzı Termik Santrali’nin denize deşarj ettiği sıcak suyu Çatalağzı halkına kazandırtmak için proje yapacaklarını ifade eden Akça, turizm açısından da beldeyi bir cazibe merkezi kılmayı istediklerini söyledi. Özellikle balıkçılık için yeni barakalar, avcılık için dağ evleri yapmayı istediklerini söyleyen Vedat Vecdi Akça, “Cumayanı Mağarası’nı turizme kazandırarak ilçeye yeni bir gelir kapısı açmak istiyoruz” diye koştu. 

İşte Akça’nın seçim bildirgesinden bazı kesitler…

MODER BİR TERMİNAL…

Çatalağzı il ve ilçe merkezlerine ulaşım için yeni bir otobüs terminali dolmuş durakları yapılacaktır. Vatandaşların faydalanabilmesi için belde merkezi ve mahallelere modern ve temiz tuvaletler yapılacaktır.

Çalışan ailelerimiz çocukları için kreş, kadınlarımızın el ürünlerini sergileyebileceği satış merkezleri yapılarak geçimlerini sağlayabilmelerine katkı sunulacaktır.

Çatalağzı’nın camilerinin çevresi yaşanabilir şekilde düzenlenecek ve Çatalağzı insanı huzur içinde yaşacaktır.

Çatalağzı’mıza milli sporcular çıkarabilmemiz için gerekli eğitmen ve fiziki altyapı çalışmaları yapılarak Çatalağzı gençlerine sahip çıkılacaktır.

 

MUHTARLIK MERKEZLERİ

Çatalağzı halkının muhtarlarımızla daha sağlıklı iletişim kurabilmeleri için Çatalağzı Yeni Mahalle muhtarlarımız için kendilerine yakışır her türlü donanımın olduğu muhtarlık merkezleri ve lokaller Çatalağzı merkeze yapılacak ve vatandaşlarla muhtarlarımızın buluşmasına ve sorunların çözümüne katkı sağlanacaktır.

Çatalağzı’nın çevre ve ülke içine entegre olabilmesi için AR-GE kuruluşu ve basın merkezinin olduğu açık ve kapalı alandan oluşan bir tesis yapılacak Çatalağzı’mızın adı ülkemize ve tüm dünyaya duyurulacaktır.

Çatalağzı’nın çevresiyle irtibatını sağlayan demiryolu, karayolu, havayolu, denizyolu ve turizm acentelik şirketleri ile görüşülerek Çatalağzı’nın turizm ağına katılması sağlanacaktır.

 

GÖÇ VEREN DEĞİL GÖÇ ALAN BİR ÇATALAĞZI

Çatalağzı halkının iş, güvenlik, bankacılık, sağlık, eğitim ihtiyaçları için hazırlanan yeni projeler devlet, özel sektör ve belediyenin işbirliği ile kaynaklar acilen uygulanması için harekete geçirilecektir ve Çatalağzı’ndan değişik nedenlerle değişik bölgelere göç eden hemşerilerimizin geri Çatalağzı’na dönmeleri için iş imkanları ve sağlık alt yapısı acilen hazırlanacak ve icraata geçirilecektir. Göç veren değil göç alan bölgede cazibe merkezi olacak tüm güzellikler Çatalağzı’nda yaşanacak ve yaşatılacaktır.

 

HAYAL DEĞİL HEPSİ GERÇEK!

Yukarıda konu olan projeler hayal gibi gözükse bile benim ve Çatalağzı için gerçek olacaktır. Ben çalışacağım, yorulacağım ama Çatalağzı kazanacaktır. “Ben” değil “biz” diyerek ekip çalışması yapacağız ve parti teşkilatlarımızla vatandaşlarımızı bütünleştirerek arkamızda bir hoş seda bırakacağız.

Avrupa ve diğer ileri ülkelerde işleyen fakat ülkemiz için hayal edilen hızlı trenler ülkemizde de hizmete girmiş ise, İstanbul’da denizin iki yakasını denizin altından birleştiren Marmaray, 153 yıl sonra hayal olmaktan çıkıp 29 Ekim’de hizmete açılmış ise,

Çatalağzı halkı için hazırladığım, fakat hayal gibi görünen projelerimizde aynı şekilde gerçekleştirilecektir ve kısa zaman içerisinde açılışları yapılacaktır.

 

BEN YORULACAĞIM ÇATALAĞZI KAZANACAK