Zonguldak Belediye Başkanlığı yarışını kaybeden Adalet ve Kalkınma Partisi’nde kazan kaynıyor. Seçim mağlubiyeti muhalifleri harekete geçirdi… Halkın Sesi’ne konuşan AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, her seçimden sonra sisli havadan faydalanmak isteyen bazı çevrelerin olduğunu söyleyerek, “Bizim başarımızı 2009 yerel seçimlerine göre kıyaslasınlar öyle konuşalım. Belediye seçimlerinde de İl Genel Meclisi seçimlerinde de oylarımızı artırdık. Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Sonra ‘AKP Zonguldak Belediyesi’ni kaybetti’ diyenler var. Biz kaybetmedik. Zaten bizde değildi ki, alamadık.” şeklinde konuştu.

“MUHALİFLER AKP’YE OY MU VERMİŞ?”

AKP içerisindeki muhalif güçlerin olayı kişiselleştirerek partiye sahip çıkmadığını söyleyen Hamdi Uçar, “Muhalif kanat seçimlerde AK Parti’ye oy mu vermiş ki, hesap soruyorlar? Zannetmesinler ki, bu puslu havadan faydalanarak istediklerini başkan yapacaklar. AK Parti’ye oy vermeyenlerin, partiye ihanet edenlerim buna hakları da yok, yüzleri de yok. Bunlar fitneci! Parti tabanı kimin nereye çalıştığını iyi biliyor. Bu zihniyetle hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. Bu partinin havuzuna su mu taşımışlar? 6-7 ay sonra kongre süreci başlar. Buyurun çıkın karşıma. Ayak oyunlarıyla gelmek etik değil. Ayak oyunuyla gelen ayak oyunuyla gider.” dedi.

“KİLİMLİ’Yİ NEDEN KAYBETTİK?”

Halkın Sesi’nin “Köksal Toptan’la aranızda ciddi sorunlar olduğu söyleniyor. Bu doğru mu? Köksal Bey, karşınıza il başkan adayı çıkarır mı?” şeklindeki sorusunu da açık yüreklilikle yanıtlayan Uçar, şunları söyledi: “Seçim bitmiştir. Bunun analizini milletvekilleri değil AK Parti Genel Merkezi yapar. Milletvekillerinin baskısıyla genel merkezimiz yönetim belirlemez. Evet listeler yapılırken bazı sorunlar yaşadık. Bu gayet doğal.Aksi olsa demokrasiye ters olurdu. Devrek’te Sayın Ulupınar’ın istemediği aday seçimi kazandı. Milletvekillerimizin üzerinde mutabakata vardığı Kilimli adayı seçimi kaybetti. Çaycuma’da muhalefet Mithat Gülşen’e rakip bulamıyordu, seçimi kaybettik. Milletvekilleriyle fikir ayrılığına düşsek bile buna kongre karar verir. Milletvekili dedi diye öyle olacak değil”

“BENİM VEKİLLERLE SORUNUM YOK”

İstediği olmadığı için il başkanını saf dışı bırakıp başka bir ismi öne çıkarma gayretinin siyasi etikle bağdaşmayacağını ifade eden Uçar, “Milletvekilliğine aday olmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya ise, “Benim 3 milletvekilimizle de sorunum yok. Aramızda yaşananlar her ailede olabilecek tatsızlıklar. Milletvekilliği seçimi için çok erken. Siyasi konjonktür neyi getirir neyi götürür bilinmez. Genel seçimlere daha bir yıl var. Bunu şimdi konuşmak yanlış yorumlanabilir. Yeri ve zamanı geldiğinde konuşuruz” diye cevap verdi.