Ankara'da gözler AKP Genel Merkezi'ndeydi. Başbakan Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantının gündemi Köşk seçimiydi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda vekillere Köşk için 3 seçenek soruldu. Parti kulislerinde anketten çıkan ağırlıklı sonuç, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması ve 3 dönem kuralının uygulanması… Eğer karar kesinleşirse, AKP’de 3 dönem milletvekilliği yapan Zonguldak Milletvekilimi Köksal Toptan, 37 yıllık siyaset yaşamına son noktayı koyacak…

KİM BU 70’LİK DELİKANLI?

Zonguldak siyasetinde aktif politika yapan en yaşlı siyasetçi olan Köksal Toptan,1943 yılında Rize'de doğdu. İlkokulu Kilimli İlkokulu'nda, orta okulu Fener Ortaokulu'nda, liseyi Mehmet Çelikel Lisesi'nde okuduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.  5 Ocak 1968'de avukatlığa başlayan Toptan Zonguldak'ta bir yandan mesleğini icra ederken, öte yandan mensubu olduğu Adalet Partisi teşkilat kademelerinde görev aldı ve İl Başkanvekilliği, Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Ayrıca Zonguldak'ta maden fakültesi kurulması ve ihtiyaçlarının karşılanması için çalışacak bir dernek başta olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunun başkan, kuruculuk ve yöneticilik yaptı.

37 YILDIR MEBUS

Toptan, ilk kez TBMM'ye seçildiği 1977 genel seçimlerinde Zonguldak'tan AP milletvekilli oldu. 12 Kasım 1979'da kurulan azınlık hükümetinde Devlet Bakanlığı'na atandı. Pek çok davada Süleyman Demirel'in avukatlığını üstlendi. 28 Eylül 1986 tarihinde yapılan ara seçimlerde  Doğru Yol Partisi’nden (DYP) Zonguldak 2. Bölge milletvekili seçildi. 29 Kasım 1987 tarihinde yeniden ZonguldaMilletvekili seçildi. 1991 genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi Bartın Milletvekili seçildi ve seçimlerden sorulan kurulan DYP-SHP Hükümeti'nde Milli Eğitim Bakanı oldu.1995 yılında bir süre de Kültür Bakanlığı yaptı. 1995 24 Aralık 1995’de bir kez daha yeniden Bartın Milletvekili seçildi. 1999 genel seçimlerinde gene DYP’den Bartın milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. Ağustos 2002'de üyesi olduğu AKP’den 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Zonguldak Milletvekili seçildi ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı oldu. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde yeniden AKP'den Zonguldak Milletvekili seçildi. 9 Ağustos 2007'de TBMM Başkanlığı için yapılan ilk tur seçimlerinde 450 gibi rekor bir oyla TBMM Başkanı oldu. 2011 genel seçimlerinde Zonguldak Milletvekili olarak tekrar TBMM'ye seçildi.