HABERİ 6’DA

 

“Bebek   katili burada piyon görevinde. Kandildeki yöneticiler yol haritası çiziyor.   Başbakan ise Ortadoğu bataklığında terörü bitirmeye çalışıyor”

 

 

 

YORULMAZ; ‘Terör ortadoğu bataklığında çözülmez’

 

 

 

Zonguldak Şehitler   Derneği başkanı Mustafa yorulmaz dün bir basın açıklaması yaparak hükümetin   dış politikasını eleştirdi.

Yorulmaz   açıklamasında şöyle dedi:

Terörün bitmeme   nedeni Suriye ile ilgili içişlerine karışıp Türkiye ile kavgalı duruma   düşmesi ve sınır güvenliğinin zayıf hale gelmesidir.

Bitmesini şu   sebeplere bağlayabiliriz. İlk evvel Milli Hukuk düzeltilmedir. Yani belirli   devlet içerisinde devam ede ede gelen hukuk. Bu bağlamda Kürtlere özerklik,   hak ve özgürlük olmaz.

BDP Eş Başkanı   Selahattin Demirtaş’ın Kürtlere ait özerklik istemesi Milli egemenliğimizin   parçalanarak bölünmesi anlamına gelmektedir. Yani bölgelere ve illere göre   devlet egemenliği kalkarak bölgesel egemenlik devreye girerek sorunlara yer   açacaktır. Bu süreçte PKK’nın geri çekilmeyip terörün yeniden azgınlaşacağına   işaret veriyor.

Akil Adamlar   heyetiyle bu iş çözüme varılamaz. Çünkü Başbakan Akil Başbakan olsaydı bu   kafa karışıklığı çerçevesinde bir çözüm aramazdı. Bebek katili yakalandığı   zaman kendisini sorgulayanlara hizmet vaat etmişti. Bu terörün bitmesinde   kapalı kapılar ardında yapılan anlaşmaları Türk halkına açıkça anlatması ve   kafalardaki soru işaretlerini gidermesi gerekir. Tüm şehit anaları, şehit   babalarını ve gazileri toplayıp sürecin ne olduğunu anlatılması gerekiyordu.   Bebek katilinden kalıcı söz alması gerekmektedir. Güç aslında Kandil dağında   ki üst yöneticilerdedir. Başbakan bebek katilini muhatap almakla yanlış   yapmıştır.

Bebek katili burada   piyon görevinde. Kandildeki yöneticiler yol haritası çiziyor. Başbakan ise   Ortadoğu bataklığında terörü bitirmeye çalışıyor. Terörü bitirmek için   Kandilde, Barzani’de, Suriye muhalefetinde destek aramak çok yanlış bir   davranıştır.

Türkiye   Cumhuriyetinin Misak-ı Milli sınırları içinde bütünlük kesinlikle   tartışılamaz. Açıldığı zaman terör asla bitmez.

Türkiye’deki şehit anaları,   şehit babaları ve gaziler bu sürece güvencemiz yoktur. Çünkü kendi ırkını   öldüren insan bunun arkasında kimler var asıl onlar cezalandırılmalıdır. Bizi   de sokaklara düşürmeden biran evvel Başbakan bu sürecin ne olduğunu toplayıp   bizlere anlatması gerekiyor. Akil Adamlara inanmıyoruz. Çünkü akil insanlar   seçilen yazarların akrabasından bile şehit çocuğu yok. Bu konunun daha çok   ülkeye barış gelecekse tüm şehit yakınlarını toplayıp süreci anlatması   gerekmektedir.

 

  

 

 

 

 

 

 

         Adres: Mithatpaşa Mah,   Bülent Ecevit Cad.No:27/B Kat:7-8           ZONGULDAK

                                          Telefon:   0 372 252 0611 Faks: 0 372 252 0611 Gsm: 0 537 5873632

                                          E-Mail:[email protected]

                                          Web:www.zonguldaksehitlerdernegi.com

               Hesap No: 30875928 5001 IBan   No:Tr 210001 0001 3130 8759 2850 01 Ziraat Bankası