CHP İl Başkanı Fikret Zaman yazılı bir basın açıklaması yaparak AKP’nin Zonguldak politikasını eleştirdi. Zaman açıklamasında şunları söyledi:

Toplum da sanki balık hafızalı oldu. AKP İstanbul Milletvekili “TTK kapatılsın” dedi. Her taraftan karşı açıklamalar geldi. Bu bir haber özellikle söylenmiş yeni bir söylem değil ki. Mutlaka yeni bir yetkili konusu ile ilgili bir açıklama yaparsa mı anlayacağız.12 yıldır yaptıkları ortada, özellikle Zonguldak için apaçık, aleni olarak ortada. Nedir o? Kurumu ne kadar çok küçültürsen daha kolay satarsın mantığı ile iktidar çalışmalarını sürdürüyor. Kurumun birçok iş alanları zaten elden gitti. AKP iktidara geldiğinde 17 bin çalışan vardı.4200 yeni işçi ile çalışan sayısı 21 binin üzerinde idi. 12 yıllık süreçte TTK eriyerek 9 binlere indi. Bunun anlamı ortada. Küçült, önemsizleştir, sat kurtul.

Zonguldak’ı şehir haline getiren, özellikle 1980’lerin başına gelinceye dek Türkiye’nin en gelişmiş ve kültürlü şehri olmasının, ayrıca o yıllara gelinceye dek köyleri daha hareketli, toprağı işlenir halde ve hayvancılık da mevcuttu. Şehrin işsizi yoktu. Nereden nereye? Özellikle bu çöküş son 12 yılda hızlandırılmıştır. Göç veren, küçülen, yozlaşan bir şehir haline gelmesinin payı kimde olduğunu halkımız çok iyi bilmektedir. Bunun sorumlusuna özellikle TTK’dan emekli olan ve halen çalışmakta olan AKP’ye oy verenlerin kendilerini sorgulaması gerekmektedir.

Sonuç olarak yıllardır uygulanmakta olan küreselleşme politikaları sürdüğü sürece TTK kapatılmaz, satılır. Türkiye’nin her tarafında kamu elinde bulunan madenler bir bir nasıl satıldı ise TTK’da 2015 seçimlerinden sonra satılır.

Buna karşı duracak ancak halkın oylarıdır, halkın tercihidir. Halkın tercihine de CHP her zaman saygılı olmuştur, olacaktır da. CHP Zonguldak İlinin kalkınması, eski günlerde olduğu gibi ekonomisi ile kültürü ile Türkiye ekonomisine vaktiyle lokomotiflik yapması ile tanındığı gibi kalmasını ister. O doğrultuda politikalarını geliştirir.