Yunanistan’da esen sol rüzgar ile birlikte Batı’da tedirgin bir bekleyiş başladı. Yeni Başbakan Aleksis Tsipras’ın, tek başına iktidar olmayı sadece üç milletvekili ile kaçırmasından sonra hangi parti ile koalisyon kuracağı merak konusu oldu.

Aleksis Tsipras, hükümetin tüm Yunan halkını temsil edecek bir hükümet olacağını dile getirerek seçimden ikinci çıkan Yeni Demokrasi Partisi ile hükümeti kuracağının sinyalini vermiş oldu.

Sol rüzgar ülkemizde de eser mi? Acaba ülkemizde de sol iktidar 2015 seçiminde kurulabilir mi?”

Sorusu akla geliyor.

Türkiye’de sol iktidar, sağ bir parti ile koalisyon kurularak olabilir. CHP ile MHP en akla yakın iktidar olur.

Beni etkileyen bir lider olan Tsipras, verdiği sözleri tutabilirse Yunanistan Modeli gerçekleşir. Yunan Modeli, Avrupa’da sol iktidarların önünü açar. “Dış borcu ödemeyeceğim” diyerek IMF ve AB’ye kafa tutan bir lider olarak halkın güvenini kazandı. Halkın ihtiyacına göre vergi borcu da silinecekmiş. 

Yunanistan böyle bir ekonomik sıkıntıdan çıkarsa Tsipras tarihe geçer.

MHP VE 7 HAZİRAN

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan da Erkan Haberal gibi milletvekili adayı olmadığını açıklayınca partinin Zonguldak’ta önü açıldı.

MHP Zonguldak’ta kimi aday gösterirse en azından bir milletvekili çıkarabilir?

Benim ilk önerim Turgut Hamzaçebi’dir, ikinci önerim ise, Ali Uzun’dur. Emekli olması halinde Şakir Ali Yazıcıoğlu da olabilir. Bu üç isimden hangisi olsa bana göre seçilir.

MHP Zonguldak’ta bir milletvekili çıkarırsa inanıyorum ki, Türkiye genelinde de iktidar olacak bir oy yüzdesine, yani 1999 seçimlerinde olduğu gibi yüzde 19, yüzde 21 bandına ulaşır.

MHP böyle bir oy yüzdesini yakaladığında CHP ile Hükümet kuracak bir yüzdeye ulaşır.

AKP tek başına iktidar olamadığı sürece MHP her zaman belirleyici bir parti olacaktır. MHP bana göre artık iktidar olmanın yolunu bulacaktır.

Türk Milleti, artık MHP ile uzlaşacak bir noktaya gelmiş de geçmektedir. MHP hangi değerlerde Türk Milleti ile ters düşüyor da iktidar olamıyor?

Ya da MHP kendi kökleriyle buluştuğunda gerçek oy yüzdesi yüzde 30 olur mu?  Bana göre belki de yüzde 40 olur.

MHP ile Türk Milleti buluştuğunda ülkemizde bahar havası eser. MHP bana göre Kürt halkının da güvencesi olur.

MHP, Kürt halkını seçimlerde kullanan HDP ve AKP gibi davranmaz. Geçmişte nasıl bir çözüm üretmişse aynı şekilde çözüm üretir.

MHP sadece Güneydoğu’da değil, bana göre İstanbul gibi metropolde de huzur ve güvenliği tesis eder.

MHP iktidar olursa Zonguldak yaşanacak kent olur.