Siyaset gündemi yeni kurulan ve kurulacak partilerle hareketlenirken araştırma şirketleri de sahada sürekli çalışma yapıyor. Polimetre'nin yaptığı son ankette Cumhur İttifakı yüzde 38,9 oy oranına sahip. AK Parti'nin oyu yüzde 30 çıkarken MHP'nin oyu ise yüzde 8,9. Ankete göre yüzde 2,5 daha az oya sahip Millet İttifakı'nın oy oranı ise toplamda yüzde 36,4.
Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi ve Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin toplam oy oranı ise yüzde 10 seviyesinde.
Son ankete göre ittifaklar arasındaki oy farkı yüzde 2,5'e geriledi.
Bu arada HDP gerçeği de var, bu partinin de belli bir oy oranı var…
Bu oy oranları neyi işaret ediyor?
Görünen o ki; AKP oyları inişte, vatandaş yoksulluğun pençesinde ezilirken, bunun sorumlusu olarak da AKP’yi görüyor ve oyunu bu partiden geri çekiyor. Buna paralel olarak da MHP’nin oyları da düşüyor. MHP liderinin düşük performansı, bir dediğinin diğerini tutmaması ve Fetö’nün siyası ayağının ortaya çıkarılması konusunda AKP’ye baskı yapamaması bu partiyi baraj altına çekiyor.
Yani gelecek ilk seçimde MHP meclise giremeyecek.
AKP ise böyle bir durumda ve son oy oranıyla yeni bir ortak arayacak. Bulursa koalisyon kuracak, bulamazsa muhalefet bir koalisyon hükümetini mutlaka kuracak.
Hadi bakalım kolay gelsin…