24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde diğer seçimlerde olduğu gibi vaatler havada uçuşuyor.
“söz uçar yazı kalır” konusunda bir örnek vereyim.
Dönemin enerji Bakanı Hilmi Güler “Zonguldak’ta TTK’ya 5 bin işçi, Özel sektöre bin 500 işçi alarak üretimi 5 milyon tona çıkaracağız” demişti.
TTK’ya İşçi alınmadığı gibi özel sektör birer ikişer kapandılar. Ayrıca TTK’da işçi sayısı da işte böylece üretimde azaldı. Yani söz uçtu yazı kaldı.
24 Haziran seçimleri öncesi iktidar partisi TTK’ya 2018 yılında bin işçi 2019 yılında 500 olmak üzere bin 500 işçi alacaklarını açıkladı.
Ben de söz uçmasın yazı kalsın diye tarihe not düşüyorum!
TTK yöneticileri geçmişte işçi alımını doğru yapamadıklarından buradan uyarıyorum. 2018 yılında bin işçiyi almak için iktidar, sendika,TTK yönetimi bir an önce bir araya gelip Enerji Bakanlığından kadroyu alıp üretim işçilerini işe başlatmaları gerekiyor.
Cumhur ittifakı TTK’ya İşçi alımı konusunda samimi vaatte bulununca i, diğer siyasi partiler buna göre kendi iktidarların da 5 bin işçi alacaklarını dile getirmeye başladılar.
24 Haziran seçimlerine genel bakarsak AK Parti, MHP’ye Cumhur ittifakı, “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sloganıyla giriyorlar.
Bu arada ittifak içinde çatlak sesler de çıkabiliyor. Örneğin af konusunda Devlet Bahçeli, af çıkmalıdır derken. Başbakan Binali Yıldırım bizim gündemimizde “af” yoktur dedi. Diğer siyasi partiler ise seçim öncesinde af konusunu gündeme getirilmesi mahkumların ve mahkûm ailelerinin umutlarınım boşa çıkarmıştır hayalleri yıkılmıştır.
Gelelim emekli konusuna....
İktidar partisi Ramazan bayramı öncesi emeklilere bin lira ikramiye yatıracaklarının sözünü verdi. Ve sözünü tuttu...
Millet ittifakı ise, Ramazan bayramı kurban bayramı olmak üzere. Asgari ücret tutarında ikramiye vereceklerini dile getirdiler.
İssizlere sıra gelince ekonomi ile doğru orantılı olduğundan şu anda devlet kurumlarına işçi alınması mümkün görünmüyor.
Sağlıcakla