Süper Amatör Lig’de  şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Alaplı Belediyespor,8’inci haftayı en yakın takipçisi Gelikspor’un 6 puan önünde kapattı.  Yakaladığı yenilmezlik seriyle  bu başarıyı elde eden lacivert-sarılı takım, Zonguldak’ın tecrübeli file bekçisi Hamit Çevik’in sayesinde  5 golle ligin en az gol yiyen takımı oldu. 

Alaplı Belediyespor’a sezon başında transfer olan tecrübeli file bekçisi, takımın başarısı hakkında Arkadaşımız Eren Arslanyılmaz’a konuştu. Alaplı Belediyespor’un  bu başarıdaki sırrını ve hedeflerini açıklayan Hamit Çevik,  başarıda birlikteliğin en önemli etken olduğunu vurguladı. Şampiyonluğu konuşmak için henüz erken olduğunu söyleyen Hamit Çevik, ancak çok önemli bir avantaj yakaladıklarını da sözlerine ekledi.

“ÇOK BÜYÜK AVANTAJ YAKALADIK”

34 yaşındaki file bekçisi Hamit Çevik, Gelikspor galibiyetiyle birlikte çok büyük bir avantaj kazandıklarını söyleyerek, “Şampiyonluk yolunda önemli bir rakibimizi yendik.  En büyük engeli geçerek puan farkını 6’ya çıkardık.  Önemli bir avantaj elimizde ama daha ligin bitmesine çok var. Bu nedenle her maça ayrı bir motivasyonla hazırlanıyoruz. Öncelikle hafta sonu İstasyon Gemicilerspor ile deplasmanda karşılaşacağız. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Ardından ilk yarının bitmesine 2 maç kalıyor. Bu karşılaşmaları kazanarak devreyi en iyi şekilde kapatmayı hedefliyoruz” dedi.

“İYİ BİR UYUM İÇİNDEYİZ”

8 maçtır bileği bükülmeyen Lider takımın 1 numarası, başarının  sırrını açıkladı.  Takım ve  camianın sıkı bir şekilde birbirine bağlı olduğunu belirten Çevik, “Süper Amatör Ligin üstünde bir kadroya sahibimiz. Kaliteli bir takımız. Bunlara bir de takım içindeki uyum, arkadaşlık,  hocalarımız ve başkanının yönetimi ve taraftarların bizi benimsemesi eklenince ortaya böyle bir sonuç çıkıyor.  Taraftarımız bizi sonuna kadar destekliyor.  Arkadaşlarım  adına içerde ve deplasmanlarda bizi destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ederim.   Kısacası kulüpte birliktelik var, kenetlenme var” şeklinde konuştu.

“EN ZOR DEPLASMAN ÇAYCUMA”

En zor deplasman olarak Çaycumaspor maçını gördüğünü söyleyen  Hamit Çevik,    “Zor deplasman olarak Çaycumaspor maçını görüyorum. Çaycumaspor ile oynadık kendi sahamızda yendik. Ama bunun deplasmanı var.  Genç ve tecrübeli bir kadroya sahipler. Geçtiğimiz haftalar gösterdi ki Çaycumaspor sürprizleri seviyor. Bir de Akınspor deplasmanı var. Nitekim ilk puan kaybımızı Akınspor’da yaşadık. Akınspor ile oynadığımız ilk maç 0-0 sona ermişti” dedi

HAMİT, OKAN ÇELİK’E AYRI PARANTEZ AÇTI

Takımda tecrübeli oyuncular olduğu kadar genç  isimlerinde olduğunu söyleyen Hamit Çevik, “Kadromuz  bu lig için yeterli. Savunmada hücumda çok yetenekli arkadaşlarımız var. Özellikle hücum hattında İsmail, Recep ve Feyzan’ın alternatifi olarak genç kardeşimiz Okan Çelik var. Gerçekten yetenekli bir arkadaşımız. Oyuna sonradan girerek önemli goller attı.  Yanılmıyorsam 3 golü var.  Oynayan arkadaşlarımızın yanı sıra yedek kulübemiz de iyi futbolcular var. Okan Çelik bu isimlerden sadece biri” dedi.

 Lider Alaplı Belediyespor’un tecrübeli file bekçisi Hamit Çevik’ten itiraf geldi

FAZLA BİLE YEDİM

Hamit Çevik,  5 golle en az gol yiyen kaleci konumunda olmasını ise şu şekilde yorumladı; “Dediğim gibi kaliteli bir takımız, savunmada iyi işler yapıyoruz ki 5 gol yedik. Bu sadece benim başarım değil. Savunmayı çok iyi yapıyoruz. Ancak şunu da belirteyim; 5 golü bile fazla buluyorum. Böylesine kaliteli bir kadroya sahip bir takımın daha az gol yemesi gerek. Yediğimiz goller de çok basit. Bu durumu minimize ederek yolumuza devam edeceğiz”

Eren ARSLANYILMAZ

 

***Hamit Çevik, takım ve  camianın sıkı bir şekilde birbirine bağlı olduğunu vurguladı.