Zonguldak Kömürspor  genç file bekçisi Ferdi Yalçın transferinde muradına erdi. Geçtiğimiz sezonlarda genç file bekçisini transfer etmek için büyük uğraş veren ancak kadrosuna katamayan  kırmızı-lacivertli takım,  Ferdi Yalçın’ın işini yeni sezon öncesi bitirdi.

3’üncü Lig’de şampiyonluk hedefleyen Zonguldak Kömürspor bu doğrultuda güçlü bir kadro kurmak için transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şuna kadar dış transfer 4 oyuncu ile sözleşme imzalayan Zonguldak Kömürspor, 5’inci transferini kaleye yaptı. Geçtiğimiz sezonlarda yakından ilgilendiği ve transfer listesine giren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un 24 yaşındaki kalecisi Ferdi Yalçın’ı kadrosuna kattı.

Cumartesi günü Ferdi Yalçın’ı görüşmek üzere Zonguldak’a davet eden kırmızı-lacivertli takım, kaleci ile kulüp binasında bir araya geldi. Daha önceden temasta olan tarafların görüşmesi olumlu sonuçlandı. Kulüp ile her konuda anlaşan genç eldiven Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Genel Kaptan Hakan Hürfikir, Teknik Direktör Cahit Terzi ve kaleci antrenörü Basri Kocabaşoğlu’nun önünde resmi sözleşmeye imza attı.

KİLİMLİ BELEDİYESPOR’UN KALESİNİ KORUDU

Zonguldak Kömürspor’un çiçeği burnunda transferi Ferdi Yalçın, Zonguldak futbol camiası tarafından Kilimli Belediyespor’dan tanınıyor. 1991 doğumlu olan Ferdi Yalçın, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Kilimli Belediyespor ile 3’üncü Lig’de mücadele etti. 2003 yılında futbola Kemerspor’da başlayan genç file bekçisi Türk Telekomspor, Kepez Belediyespor, Kilimli Belediyespor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da görev aldı.

“KULÜBE UZUN YILLAR HİZMET EDECEKTİR”

Basri Kocabaşoğlu, Kilimli Belediyespor’dan öğrencisi olan Ferdi Yalçın’ın transferi hakkında konuştu. Tecrübeli antrenör, “Ferdi, bildiğimiz, yakından tanıdığımız iyi bir kaleci. Kırmızı-lacivertli kulübe uzun yıllar hizmet edecektir. İnşallah onunla birlikte şampiyonluklar yaşarız” dedi.

“BÜYÜK BİR KULÜBE GELDİM”

İmza sonrası duygularını dile getiren Ferdi Yalçın, Zonguldak Kömürspor’a imza attığı için mutlu olduğunu söyledi. Genç eldiven, “Çok mutluyum. Büyük bir kulübe geldiğimin farkındayım Bu sene geçen sene yarıda kalan şampiyonluğu yaşayacağız” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ

 

Kendini kırmızı-lacivertli renklere bağlayan imzayı atan Ferdi Yalçın, mutlu olduğunu söyledi