Polisgücüspor’un lige katılmayacağı kesinleşirken, Gökçebeyspor’un ise katılmayacağı iddia ediliyor

1 TAKIM KESİN, 1 TAKIM BELİRSİZ

6 Ekim tarihinde start alacak Süper Amatör Lig’de yeni sezon öncesi flaş bir gelişme yaşandı.  12 takımın mücadele etme hakkı bulunan ligde Polisgücüspor lige katılmayacağı yönünde resmi girişimlerini yaparken, kongreyi bekleyen Gökçebeyspor’un ise durumu belirsiz.

 

**********

Süper Amatör Lig’de 2018-2019 sezonu 6 Ekim tarihinde start alacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine 12 takımın mücadele edeceği Süper Amatör Ligde, mevcut haklarını koruyan 9 takımın yanına 1’inci Amatör Küme’den Perşembe Belediyespor, Capeti Merkez Atölyesispor ve Muslu Belediyespor olmak üzere 3 takım dahil oldu.

POLİSGÜCÜSPOR KATILMIYOR

Süper Amatör Lig’de yeni sezon öncesi önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz sezon 1’inci Amatör Küme şampiyonu olarak Süper Amatör Lig’de ilk kez mücadele eden Polisgücüspor,  flaş bir karara imza attı. Tarihinde ilk kez mücadele ettiği ligde  geçen sezonu 25 puanla 9’uncu sırada tamamlayarak kümede kalma başarısı gösteren Polisgücüspor, yeni sezona katılmama kararı aldı. Takımda oynatacak futbolcu bulamayan kırmızı-beyazlı takımın maddi sorunlar nedeniyle de yeni sezona katılmama kararını resmi olarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na iletti.

GÖKÇEBEY KONGREYİ BEKLİYOR

Polisgücüspor’un lige katılmamasının ardından, Gökçebeyspor’un da aynı şekilde lige katılmayacağı iddia ediliyor. Süper Amatör Lig’de mücadele edecek birçok takımın transfer çalışmalarına başlamasına rağmen, şuana kadar sessiz kalan Gökçebeyspor, edinilen bilgiye göre  kısa bir süre sonra yapacağı kongrenin ardından nihai kararını verecek.

12 TAKIMDAN 4’Ü LİGE KATILIM BEDELLERİNİ YATIRDI

2018-2019 sezonunda lige katılma hakkı bulunan 12 takım, lige katılım bedellerini ödemeye başladı. 12 takımdan 4’ü lige katılım bedellerini yatırırken, 8 takım henüz girişimde bulunmadı. Çaycumaspor, Perşembe Belediyespor, Muslu Belediyespor ve Kilimli Belediyespor, lige katılım bedelini yatıran takımlar oldu.

 

Subatanspor’a davet gidecek

Polisgücüspor’un lige katılmaması kesinleşirken, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, ligim 12 takımla oynanması adına, geçen sezon finalde şampiyonluğu kaybeden Kilimli takımı Subatanspor’a davet gönderecek. ASKF, Subatanspor’un cevabının olumsuz olması halinde, sıralamaya göre takımlara Ligde yer almaları konusunda çağrı yapacak.