Voleybol ve halk oyunlarının yanı sıra okçuluk branşını da faaliyete sokan HASAD Gençlik ve Spor Kulübü, bu spora meraklılarına kapılarını açıyor.  Zonguldak’ta ilk kez bir kulüp tarafından  açılan okçuluk branşı için kayıtlar devam ederken, kursiyerler  bugün ilk eğitimini alacak.

HASAD Gençlik ve Spor Kulübü  ‘Ata Sporunu Geleceğe Taşıyoruz’ sloganı ile okçuluk kursunu faaliyete soktu. Geçmişten günümüze dek gelen, ancak Türkiye’de son birkaç yıldır yaygınlaşan ata sporu okçuluk, Zonguldak’ta HASAD Gençlik ve Spor Kulübü tarafından açıldı. Kulüp Başkanı Orhan Yazıcı, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) mezunu ve aynı zamanda 2’nci Kademe okçuluk antrenörü Pervin Türeci ile iş birliği yaparak, okçuluk branşını faaliyete soktu. Bu branşı sevdirmeyi ve yaygınlaştırmayı düşünen kulüp,   açtığı kurs ile 7’den 70’e herkesi bekliyor.

KURS BUGÜN BAŞLIYOR
Yaş sınırlamasının olmadığı kursa kayıtlar devam ederken,  kursiyerler ilk eğitimini bugün alacak. 2’nci kademe okçuluk antrenörü Pervin Türeci’nin eğitmen olarak görev yapacağı kurslar,  Site Spor Salonu’nda Cumartesi-Pazar günleri saat 14.00 ile 19.00 arasında yapılacak.

“KURSLARIMIZA HERKESİ BEKLİYORUZ”
Antrenör Pervin Türeci,  ata sporu okçuluğu Zonguldak’ta yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyleyerek, “Herkesi kursa bekliyorum. Yaş sınırlamasını koymadık. 7’den 70’e herkes kursumuza başvurabilir. Bu konuda bize destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz ile Okçuluk İl Temsilcisi Önder Alkan'a teşekkür ederim” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ