Kariyerine 1999 yılında  Kozlu Merkez Topbaşıspor’da başlayan Hamit Çevik, tam 18 yıl sonra yuvasına geri döndü. 

İŞTE KARŞINIZDA HAMİT HOCA

TFF Grassroots-C Lisans Antrenör kursunu başarıyla tamamlayarak diplomasını alan Hamit Çevik, hocalık kariyerine adım attı. Süper Amatör Lig lideri Alaplı Belediyespor’un kalecisi olan Çevik,  altyapısından yetiştiği Topbaşıspor’da antrenörlük görevine başladı. 34 yaşındaki futbol adamı, kariyerini hem kaleci hem de antrenör olarak devam edecek.

****************

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) iş birliğinde düzenlenen futbol antrenörlüğünün ilk aşaması olan TFF Grassroots-C Lisans Antrenör kursunu tamamlayan Hamit Çevik, antrenörlük kariyerine başladı.

Geride bıraktığımız 2017 yılının Temmuz ayında Zonguldak’ta düzenlenen kursun ardından diplomasını alan 34 yaşındaki file bekçisi, 1999 yılında futbol kariyerine başladığı Kozlu Merkez Topbaşıspor’da yönetimin teklifini geri çevirmedi. 18 yıl aradan sonra antrenör olarak Merkez Topbaşıspor’un başına geçen Hamit Çevik,  çalışmalara başladı.

 

HEM KALECİ HEM HOCA

Altyapısından yetiştiği kulübe vefa örneği gösteren Hamit Çevik, antrenörlük kariyeri ve futbolculuk yaşantısını bir arada yürütecek. 34 yaşındaki tecrübeli file bekçisi bilindiği üzere Süper Amatör Lig’de ilk yarıyı 31 puanla lider bitiren Alaplı Belediyespor’un kalesini koruyor,

 

“18 YILLIK BİLGİ VE BİRİKİMİMİ TAKIMIMIZA AKTARACAĞIM”

Tecrübeli kaleci Hamit Çevik, “Altyapısında yetiştiğim Merkez Topbaşıspor bu sene 2.Amatör Ligde oynayacak. Merkez Topbaşıspor yöneticileri de beni hoca olarak laik görmüşler. Bende bu sene antrenörlük lisansı aldım. Altyapısında yetiştiğim Merkez Topbaşıspor’la beraber ilk kez hocalık yapacağım. Çok mutluyum. Hem Alaplı Belediyespor’da kalecilik yapmaya devam edeceğim hem de altyapısında yetiştiğim Merkez Topbaşıspor’da hocalık yapacağım. Amacımız gençlerimize spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. İnşallah elimden gelen gayreti göstererek 18 yıllık bilgi birikimimi takımımıza aktaracağım” dedi.

 

Kariyeri sağlam

Merkez Topbaşıspor alt yapısında yetişen 34 yaşında ki tecrübeli eldiven Hamit Çevik, 18 yıllık kariyerinde kentin önemli kulüplerinde görev yaptı. Kozlu Belediyespor’da aralıklarla uzun yıllar kalecilik yapan Hamit,  Zonguldakspor ve Zonguldak Kömürspor’da profesyonel olarak görev yaptı. Hamit, 2015-2016 sezonunda da ilk il dışı transferi yaparak Güzel Orduspor’a transfer oldu. Çevik 3.Lige yükselme başarısı gösteren Ordu ekibinde ilk kez profesyonel kupa kaldırdı.  

 

Emre Can BAYRAM