Zonguldak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 94’üncü yıl dönümü  kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni Zonguldak Valiliği binası önünde gerçekleştirildi. Vali Erol Ayyıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ile Şube Müdürleri Ayhan Taşkın ve İbrahim Açıkgöz, Türk Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi'ne üye gaziler, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı önüne bırakılmasının ardından İl Müdürü Uğur Akdeniz konuşma yaptı. Akdeniz, “19 Mayıs karardan azme, azimden harekete, hareketten zafere koşulmaya başlandığı gün” diye konuştu.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törenin ardından tekvando, karate, jimnastik, güreş, judo, masa tenisi, penaltı atışı, badminton ve dart gösterileri yapıldı. Vali Erol Ayyıldız bu spor etkinliklerine bizzat katıldı. Vali Ayyıldız, Valilik Önüne kurulan minyatür kalede penaltı atışı kullandı. Ayyıldız, kullandığı 5 penaltı atışından birini gole çevirdi.