Sarayspor, ilk olarak U14 kategorisiyle başlayan 2017-2018 sezonunun açılışını kupayla yaptı

19. ŞAMPİYONLUK

8 yıldır yerel ve ulusal organizasyonlarda önemli başarılara imza atan  Sarayspor,  zincire bir halka daha ekledi. 7 farklı yaş kategorisinde mücadele eden sarı-kırmızılı takım,  sezonun ilk yaş grubu olan U14 kategorisinde mutlu sona ulaşarak 19’uncu şampiyonluğunu elde etti.  

************

Zonguldak’ta  faaliyetlerine  Galatasaray yaz futbol okulu ile başlayan ve 2010 yılında kulüpleşerek Sarayspor ismini alan sarı-kırmızılı takım, başarılarına devam ediyor.  Kurulduğu yıldan itibaren Sadece yerel  organizasyonlarda değil ulusal şampiyonalarda  ses getiren başarılara imza atan Sarayspor, yetiştirdiği sporcuları Zonguldak ve Türk futboluna kazandırmasıyla da biliniyor. devam etmekte olan eden Yaz ve kış dönemi ile kulüp bünyesine  futbolcu yetiştiren sarı-kırmızılı kulüp, 2017-2018 sezonunun açılışını yaptı. Mahalli ligde ilk olarak startı verilen U14 kategorisinde mücadele eden Sarayspor,  Grup ve play-off maçlarını yenilgisiz geçerek adını finale yazdırdı. Finalde güçlü rakibi Kozlu Taşkömürüspor’u 2-1 yenen Sarayspor, 2017-2018 sezonunda ilk kupasını havaya kaldırdı.

YENİLGİSİZ ŞAMPİYON

Zonguldak’ta şampiyonluklara ambargo koyan Sarayspor, U14 kategorisinde  yenilgisiz olarak şampiyonluk sevinci yaşadı. Grup maçlarının ardından Play-Off’lardaki rakiplerini dize getirerek mutlu sona ulaşan  15 maçta 56 gol atarken kalesinde 9 gol gördü.  Şampiyonluk yolunda  15 maça çıkan Sarayspor’da Bin 50 dakika süre alan Emirhan Aslan takımın en istikrarlı futbolcusu oldu.

ETTİ 19

8 yıldır Zonguldak’ta başarıdan başarıya koşan Sarayspor, U14 şampiyonluğuyla birlikte müzesine 19’uncu kupasını bıraktı. U11, U12,U13,U14,U15,U16 ve U17  olmak üzere 7 farklı yaş kategorisinde mücadele eden sarı-kırmızılı takım, son kazandığı şampiyonluk ile 19’uncu kupasını havaya kaldırdı.  Sarayspor, diğer yaş kategorilerinde de şampiyon olarak müzesindeki kupasını sayısını yükseltmek istiyor.

12 ay boyunca futbol okulu çalışmaları devam ediyor

Futbolcu fabrikası gibi çalışıyor

Kulüp düzeyinde elde edilen başarıların yanı sıra, altyapıya verdiği önemle dikkat çeken Sarayspor, 12 ay devam eden yaz ve kış futbol okulu çalışmalarını ihmal etmiyor. Lisanslı futbolcularının yanında futbol okullarında yüzü aşkın sporcuya hizmet eden sarı-kırmızılı takım, 6 ile 15 yaş aralığındaki miniklere futbolun temel eğitimini veriyor. Uzman antrenörlerle  çalışan Sarayspor’un  kadrosunda  kulüp başkanı  ve aynı zamanda antrenör Turan Altıntaş, Hakan Sağlam, kaleci antrenörü Basri Kocabaşoğlu ve Barkın Karabas  yer alıyor.

Eren ARSLANYILMAZ