Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, seçim döneminde verdiği söz olan sponsor lig kurmak için adım atmaya devam ediyor. İlk olarak Süper Amatör ligini Dedeman’la sponsorluk anlaşması imzalayan başkan Kemal Demir, dün 1. Amatör Merkez Grubunun sponsorluk anlaşmasını işadamı Hakan Albayrak’la yaptı. Albayrak,Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir ile bir araya gelerek sponsorluk anlaşmasını imzaladı. 1. Amatör Merkez Grubunun ismi işadamı Hakan Albayrak’ın firma ismi olan Özmine Mermer oldu.

“Amatör Spor Kulüpleri adına Albayrak’a teşekkür ediyorum”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, Yalova’dan bir işadamının sponsor olurken Zonguldak’tan neden ticaretle uğraşan işadamlarının  sponsor olmadığını söyleyerek, “Hakan Albayrak’la bir sponsorluk anlaşmasından ziyade, bizim ağabey kardeşliğimiz vardır. Ben Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı olduktan sonra sponsor ligi kuracağım diye bir söz vermiştim. Gelişen üç gün içerisinde Hakan Albayrak kardeşimizden rica ettim. 1. Amatör Küme Merkez sponsor olurmusun diye söylediğimde ben hazırım ağabey ne gerekirse yapalım dedi. Kardeşimiz Yalova’dan kalkarak bugün Zonguldak’a geldi ve sponsorluk anlaşması yaptık. Ben Demir Madencilik ve Dedeman’la anlaşmıştım. Zonguldak 1. Amatör Kümeyi Hakan Albayrak kardeşimizle analaşarak belli bir mesafeyi katettiğimizi sanıyorum. Hakan Albayrak gibi Zonguldak için çalışan insanların daha çoğalması ve amatör spora el atmasını istiyorum. Çünkü her zaman Hakan Albayrak gibi kardeşlerimiz bulunmuyor. Ben bunu sadece Zonguldak Amatör Kümeye sponsor olduğu için konuşmuyorum. Onunla kendi aramızda ki diyalog zaten farklıdır. Bunu bilen bilir. Bilmeyende şimdi öğrensin. Demek ki bu işler kişiler arasında istişare ile oluyormuş. Ben yine tekrar ediyorum Zonguldak’ta ticaret yapan büyük firmalar isim olarak vermiyorum. 1 ay sonra da bunun açıklamasını da yapacağım.  Büyük ticaret ve Holdinglerin spora yüzde 5 civarında harcama yapmaları gereken madde var. Bursa’dan Yalova’dan kalkıp bir işadamımız bize sponsor olmak için can atarken neden Zonguldak’ta ki firmalar bize sponsor olmuyor. Hakan Albayrak kardeşimize amatör spor kulüpleri adına teşekkür ediyorum. Keşke Hakan Albayrak gibi 100 kişi olsa.

“Futbolcu yetiştirmek için ilk önce altyapıya önem vereceksin”

Zonguldak Kömürspor’a verilen desteğin, amatör spor kulüplerine de verilmesini isteyen işadamı Hakan Albayrak, “Altyapı olarak Amatör Spor Kulüpleri bizim için önemli. Futbolcu yetiştirmek için ilk önce altyapıya önem vereceksin. Zonguldak Kömürspor’a verdiğimiz desteği onlara da vermemiz gerekiyor. Onlara vermezsek zaten futbolcu yetişmiyor. Eskiden Zonguldak Kömürspor’da oynayan futbolcuların tamamı Zonguldaklıydı şimdi yarısı başka şehirlerden.  Neden altyapı olmadığı için dışarıdan adam alıyoruz. Niye Zonguldaklı işadamları geride kalıyorlar niye amatör spor kulüplerine yardım etmiyorlar. Zonguldak Kömürspor yükselince memleketimize yararı olacak. Başkanımız Kemal Demir bir uğraş içerisinde onun için herkesin taşın altına elini atmasını istiyorum. Amatör Spor Kulüplerine herkesin destek olmasını istiyorum. Zonguldak Kömürspor’a duyarsız kalmalarını istiyorum. İşadamlarına sesleniyorum gelin hep beraber çalışalım. Eski güzel günlerimize geri dönelim. Tesislerimizi de yapmadan hiç bir şey eskisi gibi olmaz. Ben Zonguldak sevdası için geliyorum. Asla bir siyasi içerisine girmeyeceğim. Tesisler için Milletvekillerinin sayın Valimizin yardımcı olmasını istiyorum. Her şey Zonguldak Kömürspor ve altyapı için. Zonguldak Kömürspor’un her zaman yanındayım” dedi.

Emre Can BAYRAM