Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bu yıl 28’incisi gerçekleştirilen geleneksel yağlı güreş müsabakalarında 22’si başpehlivan olmak üzere çeşitli kategorilerde 200’e yakın sporcu güreşti. Başpehlivanlığı Sermet Bulut kazandı.

Alaplı ilçesinde bu yıl 28’incisi düzenlenen geleneksel yağlı güreşler büyük çekişmeye sahne oldu. Kırkpınar’ın son başpehlivanı Fatih Atlı, İsmail Balaban, Şaban Yılmaz gibi 22 başpehlivanın katıldığı güreşlerde 14 ayrı kategoride 200 kadar sporcu güreşti. Yaklaşık 5 saat kadar süren güreşlerin en ilgi çekici kısmı başpehlivanların müsabakaları oldu. Başpahlivanlık müsabakalarında Kırkpınar’ın ünlü isimleri Fatih Atlı, İsmail Balaban ve Şaban Yılmaz rakiplerine yenilirken final müsabakası Sermet Bulut ile Faruk Akkoyun arsında yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen müsabakada Sermet Bulut genç rakibini tecrübesi sayesinde tuş ederek Alaplı 28. Geleneksel Yağlı Gürşleri’nin Başpehlivanı oldu. Sermet Bulut’a madalyasını Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin takdim etti.

Alaplı’da düzenlenen yağlı güreşlere hem başpehlivanların hem de halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirten Sermet Bulut, kazandığı için mutlu olduğunu söyledi. Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burada çok güzel güreşler oldu. Pehlivanların katıldığı yöresel bir güreş oldu. Ben de burada birinci olduğum için çok mutluyum. İnşallah gelecek güreşlerde de aynı başarıyı gösterip devam ettirmek istiyorum” dedi.

Gazetecilerin Fatih Atlı ile yaşadığı problemi sorduğu Sermet Bulut, “Yağlı güreşlerde yasak oyunlar vardır. Fatih’te öyle bir oyun yaptığımı iddia etti. Ama ben kurallar çerçevesinde oyunlar yaptığıma inanıyorum. Hakem heyeti de bunun geçerliliğini söyledi. Ben mutluyum galip geldiğim için” diye yanıt verdi.

Finaldeki rakibinin de çok zorlu olduğunu, geçen hafta Elmalı’nın flaş isimlerden Faruk ile karşılaştığını anlatan Bulut “Tabi genç bir güreşçi. Ben de herhalde biraz da tecrübemi kullandım. Onuda yendim, mutluyum” dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise amaçlarının ilçedeki güreş organizasyonu ile Kırkpınar’dan sonra iyi bir yer edinmek olduğunu söyledi. Tekin konuşmasında şunları söyledi:

“Burada Kırkpınar’ın bütün başpehlivanları var. Kafada güreşenler, birincisi, ikincisi hepsi burada. Alaplı’yı bundan Türkiye’de Kırkpınar’dan sonra adı geçen bir ilçe haline getirmek için elimizden geleni yapacağız. Güreşleri ücretsiz yaptık. Halkımız gelsin ata sporumuz güreşleri ücretsiz bir şekilde zevkle izlesin istedik. Güreşlerimizi 22 başpehlivan ve toplamda da yaklaşık 200 kişi katıldı” diye konuştu.

Alaplı Yağlı Güreşleri’nde ağalık yarışını ise geçen yılın Güreş Ağası Burhan Alper 50 bin TL vererek elde etti. Güreş Ağası Burhan Alper yağlı güreş organizasyonu nedeniyle getirilen koçu ise ilçe jandarma komutanlığına bağışladı. Yağlı güreşler ödül töreninin ardından sona erdi.