Voleybol 2’nci Lig’de 2017-2018 sezonu grup ve fikstür çekimi önceki gün Ankara Volley Hotel Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.  Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF)  Liglerden Sorumlu Asbaşkanı Ahmet Göksu, TVF Lig İşleri Danışmanı Recep Nurtanış ve kulüp temsilcilerinin katıldığı toplantı sonucu yapılan kura çekimi ile HASAD Gençlikspor’un  yeni sezonda mücadele edeceği grubu ve rakipleri belli oldu.

2’NCİ GRUBA DÜŞTÜ

Zonguldak’ın Profesyonel liglerde  tek temsilcisi HASAD Gençlikspor Erkek Voleybol Takımı’nın mücadele edeceği 2’nci Lig’de gruplar ve fikstür belli oldu. 2’nci Lig’de ikinci sezonunu yaşayacak HASAD,  kura çekimi sonucu 2017-2018 sezonunda  2’nci grupta mücadele edecek.   HASAD, 15 Ekim’de startı verilecek ligde sezonu sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla açacak.

Voleybolda ilimizi başarıyla temsil eden  HASAD Gençlikspor ile birlikte grupta; Ankara Maliye İhtisas, Ankara SGK, Ankara Ziraat Bankası, Bursa Voleybol, Bursa Gemlik  Basketbol Spor, Bursa İnegöl Belediyespor, Eskişehir Genç Ufuk Spor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli RDY Karamürsel İsmanyurduspor, Kocaeli Yeni Kandıra, Tekirdağ Gençlik Merkezispor takımları yer alıyor.

HEDEF PLAY-OFF

Geçtiğimiz yıllarda Play-Off’u kovalayan HASAD Gençlikspor yeni sezonda da bu hedef doğrultusunda mücadele edecek. Statüye göre; ilk 2 takımın direkt Play-Off oynayacağı ligde en iyi 3’üncülerde bu hakkı elde edecek. Diğer gruplarda statü böyle işlerken, HASAD’ın yer aldığı 2’nci grupta durum biraz daha farklı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Ankara Ziraat Bankası’nın üst liglerde de takımları olduğundan  grubun güçlü takımları  sezonu ilk ikide bitirseler dahi Play-Off’a kalamıyorlar. Söz konusu bu takımların sezonu ilk iki bitirmesi halinde, 2’nci Grup’ta ilk 5 takımın Play-Off oynama şansı doğuyor.

CAHİT HOCA İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Yıllardır eski milli voleybolcu ve şimdilerin antrenörü Cahit Özçelik ile çalışan HASAD Gençlikspor, yeni sezonda da aynı isimle devam etmek istiyor. Kulüp Başkanı Orhan Yazıcı, Cahit Özçelik ile görüşmelerin sürdüğünü anlaşmanın sağlanması halinde yola Cahit Hoca ile devam edeceklerini söyledi.

“SPONSOR DESTEĞİ ARIYORUZ”

HASAD Gençlikspor Kulüp Başkanı Orhan Yazıcı, yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “2017-2018 sezonunda rakiplerimiz belli oldu. Umarım yeni sezon hayırlara vesile olur. Mücadele edeceğimiz ligde hedefimiz Play-Off’a kalmak. Ancak bunun için sponsor desteği arayışı içerisindeyiz. Ve ayrıca bir başka destek konusunda Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu  bölümü ile görüşmemiz olacak. BESYO’dan birkaç öğrenciyi kadromuza katma düşüncesindeyiz. Dış transferde de çalışmalarımız olacak. Hayırlısıyla sezona iyi başlayız sonunu iyi getirmek istiyoruz” dedi.

 

Eren ARSLANYILMAZ

 


2’nci Lig 2’nci Grup’ta mücadele edecek HASAD Gençlikspor’un Kulüp Başkanı Orhan Yazıcı, yeni sezon öncesi akademik destek alacaklarını ve bunun için Bülent Ecevit Üniversitesi ile görüşme yapacaklarını söyledi.