Zonguldaklı genç atlet Miray Aktop, Anadolu Yıldızlar Ligi finallerinde 110 metre engelde şampiyonluğu 3 saliseyle kaçırarak Türkiye ikincisi oldu.

3 SALİSEYLE ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRDI

Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm finallerinde piste çıkan Zonguldaklı atlet Miray Aktop,  3 saliseyle şampiyonluğu kaçırdı. 110 metre engelde  16.41 ile birinci olan rakibinin, 3 salise gerisinde kalan Miray Aktop, 16.44’lük derecesiyle Türkiye 2’ncisi oldu.
 *****************

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından  milli takımlara altyapı oluşturulması amacıyla düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi’nin (ANALİG)  atletizm finali Denizli’de düzenlendi.  12-13 Mayıs  12-13 Mayıs tarihleri arasında Denizli’nin ev sahipliğinde düzenlenen  final müsabakalarında piste çıkan  14 yaşında ki Yayla Ortaokulu öğrencisi Miray Aktop, şampiyonluğun sadece 3 salise gerisinde kaldı.  100 metre engel finalinde şampiyonluğun favorisi olan yarışan Zonguldaklı atlet,   16,41 ile birinci olan rakibinin  sadece 3 salise arkasında  bitiş çizgisine geldi. Yine önemli bir başarıya imza atan genç atlet,

110 metre engelde 16.44’lük derece ile Türkiye 2’ncisi olarak gümüş madalya kazandı.

DUMAN; “İLİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Atletizm antrenörü Utku Duman, sporcusunun büyük bir başarı kaydettiğini söyleyerek, “Sporcum Miray Aktop, Anadolu Yıldızlar Ligi finallerinde saliseyle şampiyonluğu kaçırarak Türkiye ikincisi oldu. Olsun kısmet değilmiş. İnşallah daha çok çalışarak aradaki o 3 saliseyi kapatacağız. İlimizi en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Miray gelecek vadeden bir sporcu. Hedefimiz onunla beraber şampiyonluklar yakalamak. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Emre Can BAYRAM