Zonguldak Kömürspor’da kiralık forma giyen 6 futbolcunun kaderi belli oldu

5’İ GİDİCİ, BİR TEK O KALIYOR

Zonguldak Kömürspor’da kiralıkların durumu netleşti. Kırmızı-lacivertli yönetim, sezon başında ve devre arasında kiralık olarak transfer ettiği 6 futbolcudan 5’ini yeni sezon planlamasında düşünmüyor. Bir tek  Yeni Orduspor’dan 29 yaşındaki  sağbek Kemal Cingirt için opsiyon kullanılacak.

***********

2’nci Lig temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, yeni sezon kadro planlamasına başladı.  Vali Ahmet Çınar ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı’nın işbirliğinde düzenlenen dayanışma gecesinde Mali sorunu kısmen de olsa çözen Zonguldak Kömürspor, transfer çalışmalarının startını verdi.  Kırmızı-lacivertli takım bu kapsamda ilk olarak  28 kişilik kadroda  kiralık olarak forma giyen 6 futbolcunun kaderini belirledi. Sezon başında ve devre arasında 3’er olmak üzere 6 futbolcuyu kiralık transfer eden Zonguldak Kömürspor yönetimi, bu futbolculardan 5’inin biletini kesti.

Kırmızı-lacivertli takım, sezon başında Yeni Malatyaspor’dan stoper Kamil İçer ile Semih Beyaz ve Aytemiz Alanyaspor’dan  sağ kanat oyuncusu Reşo Akın, devre arasında  Boluspor’dan  forvet Furkan Demir,  İstanbulspor’dan  kanat oyuncusu Sabit Hakan Yılmaz ve Yeni Orduspor’dan sağbek Kemal Cingirt’i kiralık  olarak kadrosuna katmıştı. Sezonun sona ermesiyle birlikte performansları  ve maliyetlerini baz alan yönetim, 5 futbolcuyu yeni sezon kadrosunda düşünmezken, bir ismi kadroda tutmak istiyor. Zonguldak Kömürspor yönetimi, devre arasında Yeni Orduspor’dan  opsiyonlu olarak kiralık transfer edilen,  29 yaşındaki sağbek Kemal Cingirt’in takımda kalmasını istiyor. Bu nedenle opsiyonu devreye sokacak yönetim,  başarılı oyuncunun bonservisini Yeni Orduspor’dan alacak.

Eren ARSLANYILMAZ

 

13 maçta forma giydi

 

DEVRE arasında Yeni Orduspor’dan transfer edilen sağbek oyuncusu, ikinci yarı itibariyle kırmızı-lacivertli formayı 13 maçta giydi. Başarılı performansıyla beğeni kazanan Cingirt, Bin 117 dakika süre aldı ve 4 sarı kart gördü.