Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Kozlu Dağköy Yağlı Güreşlerine ev sahipliği yapan, "Hacı Kadir Duyar Spor ve Sosyal Tesisleri", Zonguldak İl Özel İdaresi'ne devrinin ardından, İl Genel Meclisi kararıyla Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredildi. İl Müdürü Uğur Akdeniz, güreşlerin ardından atıl halde bulunan tesisi daha aktif hale getireceklerini söyledi.

 

************

 

Kozlu’ya bağlı Dağköy’de Ankara Yenimahalle eski Belediye Başkanı Ahmet Duyar tarafından yaptırılan ve Kozlu Dağköy Yağlı Güreşlerine ev sahipliği yapan “Hacı Kadir Duyar Spor ve Sosyal Tesisleri”, Köy İhtiyar Heyeti’nin 26 Şubat 2013 tarihli kararıyla Zonguldak İl Özel İdaresi’ne bedelsiz olarak devredilmesinin ardından İl Genel Meclisi’nde yapılan toplantıyla beraber Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesine geçişi gerçekleştirildi.

 

Yağlı Güreşlerin yanı sıra çok amaçlı bir tesis olarak kullanılabilmesi için Spor Uzmanlarının inceleme aşamasında olduğunu kaydeden Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, “Kozlu Beldemizde bulunan Dağköy Güreş alanı oranın Muhtarlığı ve ihtiyar heyeti tarafından bu şekilde bir teklif verdiler. Onların mevcut tesisin bakımıyla onarımıyla uğraşamadıklarından dolayı bir takım şartlarda bizi devretmek istediklerini ilettiler.

Bizde İl Özel İdare’nin üzerinden İl Genel Meclisinin aldığı kararla Dağköy Güreş alanı Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne devredildi. Önümüzdeki günlerde bakımlarına başlayacağız” dedi.

 

DİĞER BRANŞLARA DA AÇIK OLACAK

Tesislerde sadece güreş değil, birçok branşların da yapılacağını söyleyen Akdeniz, “Güreş yapılacağı dönemde tesislerimizi güzel bir hizmet vermek amacındayız. Sadece güreş değil futbol, voleybol, gibi branşlarda sahalarımızı nasıl hizmete açıyorsak tesislerimizi kulüplerimize açacağız. Güreşin yanı sıra diğer branşlarda da bu tesislerimizi kullanmak istiyoruz. Spor Uzmanlarımız tesislerde hangi faaliyetlere açabileceğimizi inceliyor. Gençlik Merkezi’nin bazı çalışmalarını bunun yanı sıra izcilik çalışmalarını bu tesislerde yapabiliriz diye düşünüyoruz. Kamplar yapılabilir, bunların hepsi için ön çalışmalarımız devam ediyor. Dağköy Güreş alanını daha hareketli hale getirmek istiyoruz, asıl maksadımız bu. Daha canlı nasıl olabilir, o bölgeye nasıl hizmet edebilir diye inceleme aşamasındayız.  Tribünlerin arka kısmında bir takım konferans, derslikler gibi bölümleri buluyor, buralarda değişikliklere gidebiliriz. Sporcuların konaklamasına yönelik yerler yapmayı planlıyoruz.  Amatör sporcuların, izcilerin kamp ihtiyaçları oluyor, bu amaçlı kullanılabilecek çok amaçlı bir yer. Bu doğrultularda kullanmaya çalışacağız. Daha aktif kullanma çabasındayız.

İl Özel İdaresi ve Sayın Valimiz Erol Ayyıldız’ın da oralara katkıları olacak.

Güreşlerin yapılmasında gerek köyün gerekse Ahmet Duyar’ın katkıları devam edecek.

Sadece yılda bir kez güreşlerde kullanıyordu, aktif duruma getirmek istiyoruz.  İlk yapıldığında Kozlu yolu üzerine yapılsaydı çok aktif şekilde kullanılabilirdi, o zaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne devrine gerek kalmazdı. Şimdi Beldeye uzak olmasına karşın çeşitli dönemlerde buradan taşımalı çeşitli organizasyonlar yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Eskisine göre tesisleri daha aktif kullanacağımız kesin. “ dedi.