Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun  (ASKF) 14’üncüsü yapılacak Olağan Genel Kurulu’na kısa bir süre kala ASKF Başkan Adayı Münir Uzundurugan,  mevcut yönetimden talep ettiği delege listelerinin verilmemesi üzerine olayı savcılığa taşıdığını yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.

 

9 Haziran Pazar günü 14’üncüsü yapılacak Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Olağan Genel Kurul öncesi, ASKF Başkan Adayı Münir Uzundurugan ile Tahir Buyurucu ve yönetimi arasında anlaşmazlık savcılığa taşındı. Münir Uzundurugan, mevcut yönetimden delege listelerini alamadıkları için savcılığa başvurduklarını söyledi.

“LİSTELERİ BİZLERE DEĞİL SAVCILIĞA VERİRLER”

Konu hakkında yazılı basın açıklaması yapan ASKF Başkan Adayı şunları söyledi;

“ASKF seçimlerine sayılı günler kaldı fakat ne yazık ki daha sağlıklı ve adilane seçim olabilmesi için şu anki yönetimden listeleri talep etmemize rağmen bizlere delege listelerini ‘vermeyiz, asmayız ha bugün ha yarın asarız’ gibi söylemlerle karşılık vermişlerdir.  Tüm çabalarımıza rağmen sonuç alamayınca olayı savcılığa intikal ettirdik. Artık listeleri bizlere değil savcılığa verirler. Yönetim listelerini saklayarak ne yapmaya çalışıyorlar anlamış değiliz. Bir başka sorun ise, bazı kulüplerin divan zabıtlarını günler öncesinden vermelerine rağmen, işleme konulmamalarıdır. Bunları bizi zor durumda bırakarak listelerimizi oluşturmamıza engel olmak amacı ile yapıyorsanız,  ama yanılıyorsunuz. Bu sadece bizlere değil, kulüplerin seçme hakkını ellerinden alıyor. Bu hareketleriniz bizi yıldırmayacak. Seçimi kazansak ta, kaybetsek de bu işin peşini bırakmayacağız. Haksızlık karşısında sessiz kalmayacağız. Sayın yönetim sizler bu tür alicengiz oyunlarına başvuracağınıza liften enerjinizi kulüplerin sorunlarına harcayınız”.

“OY AVCILIĞIMI YAPIYORSUNUZ?”

ASKF Başkan Adayı Münir Uzundurugan, kulüplere sadece seçim günlerinde söz vereceklerine, varsa projelerini,  neler yapacakları anlatmaları ve kamuoyuyla paylaşmaları gerektiğini belirterek, “Seçim sürecinde sahaların ışıklandırılmasıyla ilgili kulüplere sözler verdiniz. Mademki bu kadar gücünüz vardı da neden şimdiye kadar yaptırmadınız? Yoksa bu vaatleri vererek oy avcılığımı yapıyorsunuz? Bizler yönetime geldiğimiz takdirde sunmuş olduğumuz projelerimizin arkasında olacağımızı ve bir sonraki seçimlerde kulüplerin bizlere hesap sormaları konusunda da fırsat sunuyoruz hadi buyurun hodri meydan” dedi.

Eren ARSLANYILMAZ