“ŞİMDİ Mİ AKILLANDINIZ?”

9 Haziran 2013 tarihinde 14’üncüsü yapılacak Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) olağan genel kurulu öncesi çalışmalarını sürdüren başkan adayı Münir Uzundurugan, mevcut yönetiminden dert yandı.

Mevcut yönetim adaylığını açıkladığı zaman projelerini sunması gerekirken, sonrasında kulüplere projelerini sunacaklarını söylemelerine anlam veremediğini belirten Münir Uzundurugan, “Mevcut yönetim 2010 yılındaki son genel kurulda İl Özel İdarede 13 bin TL paralarının olduğunu, bu parayı da kulüplerin faydalanması için kullanacaklarını söylemişken,  maalesef yönetimin beceriksizliğinden dolayı  paralar başka tarafa kaydırıldı. ASKF kulüplerin sendikası olması gerekirken hiçbir zaman bu düşüncede hareket etmemiş ve kulüplerin zor durumlarında yanlarında olduklarını hissettirmemişlerdir. Sıkıntılarından dolayı lige katılamayan onca kulüpler oldu.  Ama ASKF, o kulüplerin yaralarına merhem olmak için  hiç bir şey yapmadı. 6 yıldan beri yapamadıklarınız şimdi mi aklınıza geldi” dedi.

 

“KAYBETME KORKUSU YAŞIYORLAR”

“Bazı kulüpler, üyelik aidatlarını yatırmalarına rağmen mevcut yönetim tarafından liglere katılmadıkları için oy kullandırılmıyor” diyen Uzundurugan, “peki söyler misiniz lige katılmayan her kulübün üyeliğini  düşürdünüz mü? Düşürüldüklerini kendilerine tebliğ ettiniz mi? ayrıca bu kararı alırken tüzüğün hangi maddesine göre karar verdiniz. Bir çok kulüp üyeliğinin düştüğünden haberi yok. Kulüpler üyelik aidatlarını yatırmadıkları için neden uyarılmadılar? Şimdiye kadar,  bir-iki yıl üye aidatlarını yatırmayıp seçime az bir zaman kala yatırdıklarında kulüpler oylarını kullanabiliyordu da şimdi neden kullanamıyorlar? Çünkü siz bunlar bize oy vermezler düşüncesine kapılarak seçimi kaybetme korkusu yaşıyorsunuz. Oy verme haklarını ellerinden alarak onları gasp etiniz. Siz kişisel menfaatleriniz için değil ilk önce kulüplerin menfaatleri doğrultusunda hareket etmelisiniz. Siz kulüpleri yok sayarak onların kapanmalarına  sebep oluyorsunuz. Sonrasında gittiniz yerlerde kulüplerin hizmetlerinizden memnun olduklarını söylüyorsunuz” dedi

“BİZİM PROJELERİMİZİ HAYAL BİLE EDEMEZSİNİZ”

“Soruyorum size 3 yıl boyunca kulüplerin sorunlarını görüşmek üzere kaç kere toplantı yaptınız?. yönetiminizde kaç kişi vardı  lütfen açıklar mısınız? Ayrıca bizler seçim bildirgemizde yapacağımızı  belirtmiş olduğumuz projelerimizin hiçbir tanesi yapılamayacak projeler değildir. Gerçi bu tür projeler şu anki yönetimin hayal bile edemeyeceği projeler. Bu nedenle  bizi eleştirmek yerine bizlerde ne yapabiliriz demelisiniz. Bazı kulüplerin genel kurul Divan Zaptı tutanaklarında belirtilen ASKF delegelerinin yenileri işleme konması gerekirken sırf oy alabilme uğruna kendilerine yakın listeleri işleme koyarak ne kadar etik olduklarını spor kamu oyunun takdirine sunuyoruz”

Eren ARSLANYILMAZ