31 puanlı Alaplı Belediyespor, ilk yarıyı en yakın rakibi Gelikspor’un 8 puan önünde tamamladı.

AÇIK ARA ZİRVEDE

Kozlu Belediyespor’u 4 golle yenen Alaplı Belediyespor, ilk yarıyı 31 puanla lider tamamladı. 11 maçlık ilk yarı maratonunda 10 galibiyet ve 1 beraberlik alarak yenilgisiz zirvede yer alan sarı-mavili takım, devreyi ezici bir üstünlükle kapattı. Gökmen Başoğlu yönetimindeki Alaplı, ikici Gelikspor’un 8 puan önünde yer alıyor.

**************

Süper Amatör Lig’de ilk yarı maratonu sona erdi. 30 Eylül tarihinde startı verilen ve 72 gün süreyle müthiş bir heyecana sahne olan 11 maçlık ilk yarı periyodunu Alaplı Belediyespor lider tamamladı. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçta Kozlu Belediyespor’u 4-1 yenen sarı-mavili takım, puanını 31 yaptı.  Genç futbolcularının yanına tecrübeli isimleri katarak sezona başlayan ve oynadığı futbolla ligin tozunu attıran Alaplı Belediyespor, 11 maçta 10 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Gökmen Başoğlu’nun çalıştırdığı Alaplı Belediyespor, ilk  yarıyı yenilgisiz bitirdiği gibi zirve yarışındaki rakiplerine de ezici bir üstünlük kurdu. Alaplı, sezon öncesi flaş transferlerle gövde gösterisi yapan Gökçebeyspor ve Gelikspor’un  puan tablosunda üstünde yer aldı. Gelikspor ilk yarıyı 23 puanla ikinci sırada tamamladı. 3’üncü sırada ise 22 puanlı Akınspor, 4’üncü sırada 20 puanlı Gökçebeyspor  yer aldı.  Gökçebeyspor ile aynı puanı paylaşan Kilimli Belediyespor, 5’inci sırada devreyi kapattı. Düşme hattında ise İstasyon Gemicilerspor 6 puanla son sırada yer alırken, Bayatspor 8 puanla 11’inci, Polisgücüspor 9 puanla 10’uncu sırada devreyi tamamladı.

Eren ARSLANYILMAZ

2017-2018 SEZONUNDA İLK YARININ ENLERİ

 EN FAZLA GOL ATAN TAKIM:

İlk yarıyı 23 puanla ikinci sırada tamamlayan Gelikspor, 38 golle bu kulvarda zirvede yer alıyor. Gelikspor’u 35 golle Alaplı Belediyespor takip ediyor.

EN FAZLA GALİBİYET ALAN TAKIM:

Süper Amatör Ligin açık ara lideri Alaplı Belediyespor, en fazla galibiyet alan takım sıralamasında 10  galibiyetle ilk sırada.

EN AZ GOL YİYEN TAKIM:

Bu kulvarda sürpriz bir takım ilk sırada yer alıyor. Ereğli ekibi Akınspor, 11 maçlık ilk yarı periyodunda kalesine 8 gol gördü. Akınspor’un ardından en az gol yiyen diğer takım 10 golle Alaplı Belediyespor…

EN FAZLA BERABERLİK ALAN TAKIM

Ligin sürpriz takımı Akınspor, en gol yiyen takım olma özelliğinin yanı sıra en fazla berabere kalan takım oldu. Ereğli temsilcisi 4 beraberlik aldı.

EN FAZLA MAĞLUBİYET ALAN TAKIM

Süper Ligde ilk yarıyı 6 puanla son sırada tamamlayan İstasyon Gemicilerspor, 11 maçta 9 yenilgi alarak en fazla mağlubiyet gören takım oldu.

EN AZ GOL ATAN TAKIM

Süper Amatör Lig’de yaş ortalaması  düşük olan Kozlu Belediyespor, geride kalan 11 haftada diğer takımlara göre kısır bir ilk yarı geçirdi. Yeşil-beyazlılar 11 maçta rakip filelere 13 gol attı.

EN FAZLA YİYEN TAKIM

Sezona  futbolcuların lisans işlemlerini yetiştiremediği için bir hafta gecikmeli başlayan Çaydeğirmeni Belediyespor, 11 maçta kalesinde tam 39 gol gördü